Mircea Molot, dat castigator de sondajele de opinie

Cunoscutul site economic Econtext considera, pe baza rezultatelor sondajelor de opinie, ca in judetul Hunedoara candidatul USL Mircea Molot va castiga alegerile pentru Consiliul Judetean. Pe locul II se afla nu Mircia Muntean, ci candidiatul PP-DD Hunedoara, Haralamabie Vochitoiu.

Econtext a realizat o harta a candidatilor care au cele mai mari sanse de a castiga sefia consiililor judetene. La aceste rezultate s-a ajuns dupa ce au fost adunate laolalta toate sondajele facute in fiecare judet pentru a afla cine va castiga consiliile judetene.  Au fost luate in calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI), Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie si multe publicatii locale. Potrivit datelor prezentate, la nivelul sefiilor de consilii judetene, USL este pe primul loc, cu un scor mult mai bun decat la primarii. Astfel, daca maine

s-ar vota, USL ar castiga sefiile unui numar de 26 de judete dintr-un total de 41. Asta inseamna ca ar obtine circa 64% dintre totalul voturilor. Pe locul doi se plaseaza PDL, care ar castiga sefia consiliului judetean in zece judete, adica 24% din voturi. In judetul Hunedoara lucrurile se schimba doar in ceea ce priveste pozitia secunda. Astfel, conform rezultatelor publicate de Econtext, candidatii cu cele mai mari sanse cu Haralambie Vochitoiu – PP-DD, respectiv Mircea Molot – USL. Iar castigator ar fi Mircea Molot, cu 33% din totalul voturilor valabil exprimate.

Carmen Cosman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.