Jurnalista Angella Dumitrascu, de la saptamanalul ”Valea Jiului”, a fost amenintata cu moartea de fiul unui preot din municipiul Lupeni, care s-a aratat deranjat de articolele care aratau neregulile din parohia Lupeni I, cu hramul ”Duminica Mironositelor”.

”Din doua tonomate… unul s-a defectat! In rest, De mortis aut bene, aut nihil! Il doneaza alianta acum in prag de campanie electorala.:)) Dumnezeu nu uita depozitiile mincinoase, agresivitatea verbala si minciunile publicate pe hartii igienice (fituici electorale)! Ai grija sa nu urmezi tu… pe catafalc. Ochiul magic… te priveste!”, scrie Felix Dumitru Ciocan, fiul preotului Traian Ciocan, intr-un mesaj pe Facebook adresat Angellei Dumitrascu.

Colega noastra precizeaza ca ea a facut o plangere la Parchet, sustinand ca isi simte viata amenintata.

”Eu am scris articole despre ceea ce se intampla in parohia preotului Ciocan si lui i s-au parut denigratoare. Din pacate, ”tonomatul” despre care vorbeste el este o colega care a murit, iar mesajul de amenintare l-am primit chiar in ziua in care jurnalista in cauza a fost ingropata. Cum poti sa vorbesti asa despre un om care a murit, mai ales cand esti fiu de preot?

Si cum poti sa trimiti amenintari cu moartea in mod public, cand ai absolvit facultatea de Drept si ar trebui sa stii ce inseamna toate aceste lucruri? I-am facut plangere la Parchet si astept ca organele abilitate sa-si faca treaba”, a declarat Angella Dumitrascu.

Preotul Traian Ciocan declara, cu nonsalanta, ca nu stie despre amenintarile pe care fiul sau i le-a trimis jurnalistei, dar crede ca probabil acesteia i s-a dat ”tema de meditatie”. Cat despre referirea la moartea ei, acelasi preot spune ca ”oricum trebuie sa murim din ceva”.

”Probabil o fi dat tema de meditatie cui i-a trimis amenintarea. Toti avem teme de meditatie. Nu toti fugim de moarte si ea ne inteapa?”, mai spune Traian Ciocan.

Preotul paroh Petrache Cretu precizeaza ca astfel de lucruri nu-i onoreaza pe preoti, dar ca noi, jurnalistii, ”poate” ar trebui sa scriem ”daca baiatul preotului Ciocan mai face o data”.

”Nu cred ca onoreaza pe nimeni ce s-a intamplat. Nu in felul acesta trebuie facute lucrurile, dar nu sunt eu in masura sa ma erijez in critic. Nu ar fi trebuit sa ameninte, nu asa. Un viitor jurist (face referire la meseria lui Felix Dimitrie Ciocan – n.r.), un om al dreptatii, nu trebuie sa faca asta. Dar eu cred ca este important sa nu fim carcotasi, eu v-as ruga sa nu scrieti, sa asteptam sa vedem daca se mai repeta amenintarea lui”, a precizat preotul paroh Petrache Cretu, dorind astfel sa previna un scandal pe cale de a izbucni in randul Bisericii Ortodoxe.

Anamaria NEDELCOFF