Tineri voluntari si oameni de bine au venit in aceasta seara la Petrosani, cu gândul sa trimita un semn spre cer, acolo unde 31 de suflete s-au inaltat dupa tragedia de la Clubul Colectiv din Bucuresti. Au aprins 31 de lampioane si lumina lor a plecat spre cer, intr-un gest simplu, care sa aduca solidaritatea in rândul oamenilor. „Suntem solidari cu victimele evenimentului nefericit, care s-a petrecut la Bucuresti. Speram ca multa lume sa fie alaturi de noi”, a spus Felicia Vitan, sefa Filialei de Crucea Rosie de la Petrosani, una dintre initiatoarele actiunii. Au venit si multi tineri voluntari, care au fost incântati sa trimita spre cer lampioanele cu foc, ca un gest ce vine in compensarea vietilor luate de foc. „Lansam lampioane in semn de solidaritate pentru ca acolo au fost multi copii, unii au murit, iar altii sunt in stare critica”, a spus un alt tânar din Petrosani.
Au venit sa lanseze lampioane si mame, care cândva si-au pierdut un copil si stiu foarte bine ce este in sufletul parintilor care acum isi ingroapa copiii. „Ne solidarizam cu parintii copiilor care au plecat din lumea aceasta. Eu, ca mama, stiu ce sentimente are o mama care isi pierde un copil si tocmai de aceea sunt alaturi, cu gândul la parintii lor”, a spus Mariana Popa, voluntar la Crucea Rosie si membra a Grupului de Prieteni, care impreuna au gândit acest eveniment.
Si pentru ca la Bucuresti este un copil din Petrosani, al carui tata este din rândul celor ce lucreaza la mina, la eveniment au venit si cei care lucreaza in acest domeniu. „Am venit sa sustin Crucea Rosie si am facut si o mica donatie, ca evenimentul de acum sa fie asa cum trebuie”, a spus un angajat de la mina.

Diana Mitrache