Banii pentru alegeri, marul discordiei intre primarii din Valea Jiului

Organizarea alegerilor locale din 10 iunie pune probleme primarilor din Valea Jiului. Cei mai multi se plang ca nu au primit bani, iar acum trebuie sa faca rost de ei din alta parte. La Uricani, primarul Danut Buhaescu a alocat o suma din bugetul local de peste 1 miliard de lei vechi, insa are o problema cu primarii PDL, despre care spune ca au primit mai multi bani decat el. El face referire la primarul Botgros, despre care afirma ca la ultima rectificare de buget de la Guvern a primit 13 miliarde de lei vechi, de trei ori mai mult decat Uricaniul de la Consiliul Judetean. “Era normal sa alocam acesti bani din bugetul local.

Dar, ca exemplu, Aninoasa primit 13 miliarde de lei, iar mie la alegeri imi trebuia a 10 a parte din cat a primit Botgros. Si-acum il mai aud tipand ca da in judecata, ca… Eu daca primeam banii pe care

i-a primit Botgros la Aninoasa, poleiam Uricaniul cu aur, impropriu spus…”, a declarat Danut Buhaescu, primarul Orasului Uricani.

La Lupeni, acelasi lucru, primarul Resmerita spune ca nu a primit niciun ban de niciunde pentru alegeri, iar acum trebuie sa gaseasca o solutie.

“Pana la urma va trebui sa ne descurcam , ca vom primi de la Guvern, ca nu vom primi, alegerile trebuie tinute ”, a spus  Cornel Resmerita, primarul Municipiului Lupeni.

La Vulcan, insa, situatia se schimba. Primarul Gheorghe Ile spune ca are bani pentru alegeri, alocati din timp, suma pe care, spune el, nu a primit-o de niciunde.

De altfel, acest este singurul primar, in afara de cel de la Petrosani, care nu se plange din aceasta cauza.

“Adica, ce inseamna asta, sa nu fie bani?! In bugetul local s-au alocat bani  din timp pentru alegerile locale, pentru ca se stia ca sunt anul acesta in luna iunie. Cum sa nu fie prevazuti bani in bugetul local bani pentru asta?

Nu se primesc bani pentru alegerile locale de la Guvern, ci se aloca din bugetul local. Doar la alegerile parlamentare si prezidentiale se dau de la Guvern”, a afirmat Gheorghe Ile, primarul Municipiului Vulcan.

La Aninoasa, Ilie Botgros spune in continuare ca nu are niciun leu pentru alegeri si ca avea pus deoparte un miliard de lei vechi, special pentru asta, dar ca i l-a luat Ponta inapoi, iar acum nu are nicio solutie.

Luiza Andronache

4 comentarii la „Banii pentru alegeri, marul discordiei intre primarii din Valea Jiului

 • 23 mai 2012 la 17:49
  Permalink

  Primarul Gheorghe Ile spune ca are bani pentru alegeri, alocati din timp, suma pe care, spune el, nu a primit-o de niciunde.

  dorim sa se sesizeze curte de conturi

  Răspunde
 • 23 mai 2012 la 19:11
  Permalink

  Unele primarii, nementionate de dvs. au bani pentru alegeri. S-au achitat comisiei banii pentru luna aprilie. Are balta peste.D.ra reporter faceti un articol cu sumele care se achita pentru fiecare membru(incepand de la 900-1000lei/luna).

  Răspunde
 • 23 mai 2012 la 22:57
  Permalink

  Moldoveanul papagal mincinos laudaros OBEZ , Buhaescu , sa ingrasat chiar pe timp de criza mondiala si sia siliconat actuala nevazta. De unde a avut bani ???

  Răspunde
 • 24 mai 2012 la 09:44
  Permalink

  daca n-are bani de alegeri,de unde are bani TURNATORUL LUPASCU pt spectacole aiurea si de unde a mituit pensionarii in martie-aprilie ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.