Scurgerea de informatii de la Casa de Pensii Hunedoara, reclamata ministrului Mariana Campeanu

Deputatul PNL de Hunedoara Bogdan Timpau solicita noului ministru al Muncii, Mariana Campean, reluarea anchetei in ceea ce priveste modul in care baza de date de la Casa de Pensii a ajuns la deputatul PDL Viorel Arion, care se foloseste din plin de ea. Arion este actionar la firma Comser, firma care are relatii contractuale cu CJP Hunedoara.

Deputatul PDL Viorel Arion continua sa foloseasca in folosul propriu datele personale ale pensionarilor din judetul Hunedoara, iar pentru a opri scurgerea de informatii, deputatul Bogdan Timpau cere interventia actualului ministru al Muncii, Mariana Campeanu. Anul trecut, acesta a mai semnalat problema fostului ministru, Sebastian Lazaroiu, dupa ce peste 9.000 de pensionari hunedoreni cu grupele de munca I si II au primit acasa scrisori personalizate, semnate de Viorel Arion, prin care se anunta cresterea pensiilor “datorita preocuparii permanente a Guvernului”.

Timpau l-a intrebat atunci pe ministrul Muncii cum a fost posibil ca datele ce se presupune a fi confidentiale sa ajunga in mana colegului sau de la PDL, dar Lazaroiu nu a gasit nicio neregula la Casa de Pensii Hunedoara, desi deputatul Arion a folosit informatii oficiale, fapt confirmat si de faptul ca, in respectivele scrisori se regasesc datele privind categoriile de incadrare ale pensionarilor, precum si alte informatii cu caracter confidential detinute doar de casele judetene de pensii. „Raspunsul primit din partea fostului ministru Sebastian Lazaroiu a fost ca nu se cunoaste sursa informatiilor utilizate, nu s-a reusit identificarea modalitatilor si conditiilor in care acestea au ajuns in posesia deputatului Viorel Arion. (…) In conditiile in care in declaratia de avere a parlamentarului PDL Viorel Arion acesta apare ca actionar la Comser, firma care are relatii contratuale cu Casa Judeteana de Pensii Hunedoara, va rog doamna ministru sa reluati ancheta si sa lamuriti aceasta situatie privind scurgerea de informatii ce contin date confidentiale de la casa de Pensii catre persoane neautorizuate”, se arata in interpelarea depusa la Camera deputatilor de parlamentarul PNL.

Carmen COSMAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.