Primii stalpi de sustinere a instalatiei de tip telegondola care vor fi montati in Straja au ajuns in zona montana. Acolo au inceput deja lucrarile de demontare a instalatiei vechi de zeci de ani si cei din administratia locala spun ca deja se lucreaza si la bazinele de apa.

Vechea constructie care a adapostit zeci de ani capul de pornire al telescaunului din Straja a fost aproape demolata, iar in aceste zile au sosit in munte 3 TIR-uri cu piesele

pentru montarea stalpilor de la viitoarea telegondola.

Proiectul este deja inceput si urmeaza sa fie montati in scurt timp. „In aceste zile ne-au sosit partile componente ale stalpilor de sustinere.

In acel loc se lucreaza la dezafectarea vechii instalatii si in munte se fac lucrari pentru bazinul de 75.000 de metri cubi, care va alimenta tunurile de zapada. Totul costa aproximativ 45 de milioane de euro, dar la final vom vorbi despre Straja ca despre una dintre cele mai importante statiuni din tara”, a declarat  Gabriel Lungu, city manager al municipiului Lupeni.

Lucrarile de demontare a vechii instalatii de transport pe cablu au demarat la finalul sezonului de schi si s-a facut organizarea de santier pentru constructia gondolei.

Aceasta va avea 46 de cabine, cu o capacitate de opt persoane fiecare. Ultima zi in care telescaunul din Straja a mai functionat a fost in 13 aprilie, iar pentru noul sezon de schi, turistii vor urca la munte cu o telegondola moderna.

Investitia face parte dintr-un amplu proiect finantat de Ministerul Turismului pentru dezvoltarea turistica a Vaii Jiului.

Diana Mitrache