Defileul Jiului s-a degradat continuu si acum exista portiuni de drum care pur si simplu s-au surpat. Masinile de mare tonaj continua sa circule si nimeni nu face nimic, chiar daca in toate campaniile electorale, alesii de pana acum au promis rezolvarea problemei.

Degradarea arterei rutiere din Defileul Jiului se vede cu ochiul liber de la o saptamana la alta si toate masinile care trec nu fac decat sa subrezeasca si mai mult strada.

Soseaua arata deplorabil la intrarea din Petrosani, acolo unde pe o portiune de cateva sute de metri terasamentul s-a surpat in doua locuri. „Intr-o zi va cadea, ca aici de ploi si umezeala se degradeaza mereu. Doamne fereste sa fie si o masina in zona”, spune un trecator prin acel loc. Terasamentul s-a rupt pe o portiune buna si abia se mai tine, iar totul este o chestiune de timp pana ce se va prabusi total una din arterele de circulatie cele mai uzitate din judet.

Nici restrictiile de circulatie nu au efect si pe acolo trec masini de mare tonaj fara probleme. Toate acestea au reusit sa degradeze rau structura de rezistenta si ploile si intemperiile au facut ca drumul sa se surpe. „Trec mereu TIR-uri grele, merg si cei de la exploatarile forestiere cu lemne. Sunt masini grele care circula in fiecare zi”, mai adauga unul dintre muncitorii care se afla in Defileul Jiului pentru amenajarile hidrotehnice de pe Jiu.

Nimeni, insa, nu a luat nicio masura si traficul se desfasoara deja un singur fir in zona de risc. In curand, insa, sunt mari sanse sa se prabuseasca o bucata importanta din terasament. Asta chiar daca toti cei care au reprezentat Valea Jiului in forurile guvernamentale au promis rezolvarea situatiei.

Diana Mitrache