S-a „impiedicat” de steagul USL

Un barbat din Petrosani „s-a impiedicat” de tricolorul de pe unele afise ale USL si a fugit la Biroul Electoral de Circumscriptie sa reclame „ilegalitatea”. Nu a avut castig de cauza, pentru ca membrii BEC au constatat ca cele trei culori sunt dispuse invers.

Ion Diaconu a sesizat catre Biroul Electoral al Circumscriptiei nr. 6 Petrosani ca USL incalca prevederile art. 76 din legea 67/ 2004 prin faptul ca pe unele afise electorale sunt combinate culori astfel incat sa evoce drapelul national al Romaniei. Totodata, petentul a mai semnalat ca acest lucru se intampla si spoturile electorale difuzate la posturile TV de catre reprezentantii USL. Membrii BEC Petrosani au analizat sesizarea depusa, prima inregistrata la Petrosani vis-a-vis de posibile nereguli, si au decis respingerea ei cu 5 voturi pentru si 2 impotriva.

„S-a supus la vot, fiecare si-a exprimat parerea argumentata, ulterior s-a votat si, in urma votului s-a luat hotarare de respingere ca neintemeiata a sesizarii referitoare la folosirea de catre USL, intr-un singur afis electoral,  a insemnelor nationale”, a declarat judecator cerasela Mihailescu, presedintele BEC Petrosani. De asemenea, Laurentiu Militaru, adjunctul BEC Petrosani, spune ca „Biroul, cu majoritate, a  hotarat  ca nu evoca simbolul reprezentat de drapelul national.  Deci asta este hotararea, care este afisata la panoul de la parterul Primariei si este publica”.

Daca va fi nemultumit de raspuns, petentul poate ataca hotararea la Biroul Electoral Judetean, care va pronunta o decizie finala in acest caz.

Carmen Cosman

2 thoughts on “S-a „impiedicat” de steagul USL

 • 23 mai 2012 at 04:31
  Permalink

  Cata atitudine civica la acest”cetatean”.Cred si sper ca acest „cetatean” a sesizat BE de Circumscriptie asupra faptului ca Mircia ranjeste de pe stalpi si din copaci,si asupra faptului ca acelasi personaj se afla pe o institutie de cultura(Casa de cultura),ceea ce este interzis.

  Reply
 • 23 mai 2012 at 11:15
  Permalink

  si cei doi „intelepti” care au votat impotriva oare ce-or fi constatat sau astia or fi supt de la base ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *