In campania electorala, oamenii vin la primarii ca la Mecca si cer tot felul de lucruri mai mult sau mai putin realizabile.

Considerand ca primarii vor, in marea majoritate a cazurilor, sa mai prinda macar un mandat, hunedorenii iau cu asalt administratiile publice locale si solicita cam tot ce le trece prin cap: locuinte, locuri de munca, ori ca vecinii sa nu mai hraneasca porumbeii.

Mai subtil, ori mai direct, oamenii ii anunta pe edili ca „si ei voteaza”, si in consecinta, ar putea sa le rezolve solicitarile. De exemplu, la Primaria Petrosani un barbat a  venit sa ceara sa se monteze un corp de iluminat pe strada lui. Si, daca tot era prin zona, s-ar gandit ca nu ar fi rau sa solicite si un loc de munca pentru fiul sau, dar si sa vina primaria sa taie un brad din curtea lui, ca tare ar mai fi avut nevoie de niste scandura.

De asemenea, o femeie a reclamat ca un vecin de-al ei hraneste porumbeii, iar porumbeii fac mizerie, asa ca edilii ar putea sa-i interzica barbatului sa le mai dea mancare. Iar o alta localnica a vrut chiar sa puna o bariera pe strada care duce la casa ei. Nu singura, ci ajutata de municipalitate, dar a  fost, spre dezamagirea ei, refuzata.

Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob – Ridzi, recunoaste ca, in aceasta perioada, numarul petentilor s-a inmultit. „Oricum oamenii vin cu solicitari, dar acum sunt cam 10 la suta in plus. Solicitarile sunt diverse”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi.

Carmen Cosman