La Aninoasa, alegerile locale se vor face pe datorie sau ”pe caraiala”, cum spune o vorba minereasca, in urma deciziei Guvernului Ponta de a lua inapoi banii dati primariilor PDL de fostul guvern al lui Ungureanu. Mihaita Nistor, fostul viceprimar al localitatii, spune ca a devenit deja o obisnuinta ca Primaria Aninoasa sa nu aiba bani pentru cele necesare.

”S-au dat 13 miliarde de lei, dintre care 12 au fost platite pe datorii, gaz, iluminat, ce mai era de plata. Mai ramasese un miliard pentru plata organizarii alegerilor locale, a venit un nou guvern si i-au cerut

primarului Botgros banii inapoi. Astfel, am ramas fara banii de alegeri. Si in 2008 am avut datorii, tot pentru plata oamenilor din circumscriptiile electorale. Dar din experienta pe care o are Aninoasa, probabil ca dupa alegeri se va ramane si fara bani de salarii”, a declarat Mihaita Nistor.

Primarul Aninoasei, Ilie Botgros, confirma faptul ca alegerile vor fi organizate pe datorie.

”Noua ne-ar trebui exact un miliard de lei vechi, pe care tovarasul Ponta ni i-a luat inapoi. Acesti bani sunt pentru plata stampilelor, pentru plata buletinelor de vot, a transportului, a oamenilor din birourile circumscriptiilor electorale, presedintilor de sectii, dar nu-i avem. Dar nu este prima data cand se intampla asta. Si banii din 2008 i-am dat in 2009”, precizeaza Botgros, obisnuit deja cu lipsa banilor in localitatea pe care o conduce.

Organizarea alegerilor locale din luna iunie cade in sarcina administratiilor locale, iar pana atunci, primarii care spun ca nu au bani, trebuie sa gaseasca solutii.  Bani trebuie pentru stampile, buletine de vot, plata membrilor comisiilor din circumstricptiile electorale, transportul buletinelor la Deva, etc..

Anamaria

NEDELCOFF