Cei care tranziteaza sectorul de drum cuprins intre municipiul Petrosani si judetul Valcea trec de la o stare la alta. Frumusetea zonei piere in fata carosabilului a carui stare nu este tocmai buna. Peisajle de aici sunt superbe, atat vara cat si iarna.

In anotimpul cald, ne iau ochii cascadele, in timp ce iarna ne oglindim in apa care ingheata. Drumul de la Petrosani spre Voineasa este precum o minge de ping-pong, pasata de la unul la altul. Acest segment a fost trecut de mai multe ori de la o regionala la alta, insa fara a se rezolva problema.

Drumul spre Voineasa este unul care se tot reabiliteaza, insa nu se vede nimic concret in teren. De nenumarate ori s-a discutat despre acest aspect, insa totul pare a fi ca telefonul fara fir. Daca e sa istorisim putin despre acest tronson putem spune ca a trecut din administrarea celor de la Drumuri Nationale Craiova la cei de la Timisoara si invers.

Totul se invarte intr-un cerc, iar rezolvarea reprezinta de fapt stagnarea proiectului. Primarul de la Petrila, Ilie Paducel, sustine de fiecare data ca a discutat personal, dupa cum ii place sa spun, cu reprezentantii celor de la drum, insa pana acum nu s-a gasit nicio solutie.

„Voineasa este drumul care apartine acum de Drumurile Nationale Craiova. Acesta a fost trecut la cei de la Timisoara, iar apoi din nou la Craiova. Am tinut legatura cu cei de la Craiova si mi s-a spus ca exista 11,5 milioane de euro pentru modernizarea si reabilitarea drumului”, spune Ilie Paducel, primarul orasului Petrila.

P ericol pe carosabil

Ploile din ultimele zile au facut ca bucati mari de stanci sa se desprinda si sa ajunga pe carosabil. Nimeni nu a intervenit pentru a inlatura aceste bucati de stanci de pe drum. Frumusetea zonei a fost remarcata de mai multe persoane, printre care si fosti ministri.

Se pare ca de anul trecut si pana la schimbarea din fruntea ministerului, Elena Udrea, nu a gasit niciun proiect care sa aiba ca scop reabilitarea acestui segment de drum. Pana cand cineva va gasi solutii, turistii vor trece de la extaz la agonie.

Printre gropile de pe carosabil ei vor putea admira frumusetea zonei, care nu este exploatata la potentialul maxim.

De nenumarate ori s-a discutat de reabilitarea acestui segment de drum care face legatura intre Valea Jiului si judetul Valcea, insa totul a ramas la stadiul de proiect. Licitatiile sunt finalizate, iar lucrarile nedemarate din diferite motive.

Raul IRINOVICI