Mircia Muntean, candidatul USP la presedintia Consiliului Judetean Hunedoara, a pavoazat aproape toti copacii de pe DN 66A, din zona Iscroni – Aninoasa, cu afisele sale electorale. Afisele nu sunt lipite pe trunchiul arborilor, ci ancorate bine, asa incat sa nu le poata distruge vreun contra-candidat mai zelos si nici sa nu le rupa vantul. Iar acelasi lucru se intampla in zona centrala a municipiului Petrosani, unde Mircia Muntean a ocupat stalpii de iluminat stradal.

Asa ca, din copac sau de pe stalp, candidatul USP ne anunta ca este „un om puternic si hotarat”, dar uita sa spuna ca se afla intr-o certa ilegalitate. Reprezentantii IPJ Hunedoara au precizat, cat se poate de clar, ca afisele electorale pot fi postate doar in locurile special amenajate.

„Copacii nu intra in categoria locurilor special amenajate”, a declarat Bogdan Nitu, purtator de cuvant al IPJ Hunedoara. Fapta constituie contraventie, dar de sanctionat poate fi sanctionata doar daca persoana este prinsa in flagrant. Altfel spus, Mircia zambeste in continuare linistit printre crengile copacilor, iar amenda ar putea-o primi doar bietul lipitor de afise, in cazul in care este prins in fapt.

De la inceputul campaniei electorale, in judetul Hunedoara au fost peste 20 de sesizari in ceea ce priveste nereguli comise in campania electorala. Bogdan Nitu spune, inca, ca majoritatea sunt legate de ruperi sau distrugeri de afise si bannere. „Majoritatea sunt cu autor necunoscut si se fac cercetari in vederea descoperirii autorilor”, a precizat Bogdan Nitu.

Carmen Cosman