Si la Uricani au avut loc ieri proteste, dar mai altfel decat in celelalte  localitati ale Vaii Jiului.  Daca in Petrosani au iesit peste 500 de tineri de bunavoie si nesiliti de nimeni, la Uricani organizatorul protestului a fost chiar Danut Buhaescu, primarul localitatii.

Astfel, in strada au iesit aproximativ 100 de persoane, care au scandat lozinci antiguvernamentale, gen „Basescu langa Ceausescu!”, „Sa vina SMURD dupa Basescu”, insa peste 30 de oameni purtau steagul orasului Uricani.

„A fost un miting al statului, impotriva statului. Suntem de acord cu iesirea in strada, din cauza masurilor de austeritate, care au ajuns la osul locuitorilor din Uricani, insa nu asa. Nu politizam o demonstratie pasnica, fiindca, daca ne gandim bine, in orasul Uricani, nemultumirile cele mai mari sunt din cauza primarului Buhaescu, nu din cauza lui Basescu. Ca nu Basescu schimba bordurile ca pe sosete in Uricani, ci Buhaescu.

Administratia publica este impotriva administratiei guvernamentale. Asa ceva nu se poate, sa mergi la miting cu steagurile Uricaniului si sa strigi lozinci prin care vrei moartea unui om, a lui Basescu”, a declarat Sorin Sanda, presedintele filialei judetene PPDD Hunedoara. (A.N.)