Este panica in munti si zeci de jandarmi, politisti si padurari au plecat in zona Balomir la ora pranzului, pentru ca acolo era un urs blocat intr-un gard. Animalul a incercat sa patrunda, cel mai probabil, intr-o gospodarie si a ramas blocat in sarma ghimpata. Oamenii au sunat imediat la 112.
Dupa ce acum o luna un urs a semanat panica in zona Petrosaniului, astazi la pranz, un alt animal a pus oamenii pe jar in zona Balomir din Uricani. Animalul s-a apropiat prea mult de zona locuita si a ramas blocat in gardul de sarma ghimpata, asa incat cei care l-au gasit au sunat speriati la 112. Imediat jandarmii au ajuns la fata locului si au asigurat perimetrul, pentru ca nimeni sa nu fie ranit pana ce un veterinar va ajunge sa il tranchilizeze. „In urma unui apel la 112, jandarmii hunedoreni s-au deplasat in localitatea Uricani, unde a fost semnalat un caz, cu privire la existenta unui urs prin intr-un gard de sarma. Jandarmii s-au deplasat la locul unde a fost semnalat incidentul si au asigurat zona. La fata locului s-a deplasat si un paznic de vanatoare”, a spus Andrada Pop, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Hunedoara.
Ursii ajung tot mai des in zonele locuite si oamenii intra in panica. Acum cateva saptamani, mai multi oameni, paznicul de vanatoare si cativa jandarmi au fost atacati de un urs, care a omorat cainii, porcii si a speriat toata zona dintre Dalja Mica si Livezeni. Si acest animal a ajuns intamplator in zona in care oamenii isi tin animalele si urmeaza ca specialistii sa stabileasca ce se va intampla cu el dupa ce il vor scoate din lat.

Diana Mitrache