Astazi, 24.09.2015, in prezenta presedintelui Consiliului de Administratie Aurelian GHIMPAU, domnul Emil FLORUT a preluat functia de director general al Societatii Complexul Energetic Hunedoara SA, fiind desemnat in aceasta calitate in conformitate cu prevederile O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.
Domnia sa a luat un prim contact cu situatia societatii (ansamblul situatiei economice si financiare a societatii, problemele legate de securitatea si sanatatea in munca, situatia litigiilor, principalele situatii de risc). De asemenea, pe agenda zilei au fost intalniri cu autoritatile publice locale, cu reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara si ai altor societati de interes local, tematica discutiilor fiind reprezentata de problemele cu care se confrunta S.CEH-SA si implicatiile acestora la nivelul comunitatii. Aceleasi subiecte vor fi abordate si maine, 25.09.2015, la Deva, unde directorul general Emil FLORUT va avea intalniri cu conducerea S.E. Deva si reprezentanti ai autoritatilor publice.
Intreaga echipa manageriala a societatii lucreaza la elaborarea unui plan de restructurare organizationala, functionala si de dezvoltare care va fi prezentat Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si al Mediului de Afaceri. Documentul urmeaza a fi sustinut in data de 24 octombrie la Bruxelles si vizeaza masuri de relansare a S. CEH-SA prin cresterea eficientei, asigurarea securitatii locurilor de munca, diversificarea activitatii si introducerea elementelor de progres tehnologic.
De asemenea, se initiaza demersuri in vederea constituirii unei societati al carui obiect de activitate sa fie transportul si distributia agentului termic, in parteneriat cu administratia publica locala. Aceasta forma de organizare va permite accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea retelelor de transport si distributie a agentului termic, demers pentru care S. CEH-SA este pregatita sa ofere intreg sprijin logistic si de know-how.
In relatia cu presa, domnul Emil FLORUT doreste sa transmita multumirile sale pentru interesul si spiritul critic manifestate fata de problemele S. CEH-SA si conteaza pe sprijinul mass-mediei pentru prezentarea obiectiva a realitatilor curente si a eforturilor depuse, de catre toti factorii implicati, pentru relansarea activitatii. In acest sens, se va asigura cadrul corespunzator unei informari eficiente prin organizarea de conferinte de presa si prin transmiterea comunicatelor de presa.