Zborul cu parapanta a devenit un sport gustat de tot mai multi oameni si turistii care vin in Valea Jiului, mai ales cand sunt executate cu un maestru al inaltimilor, instructorul si vicecampionul mondial, Toma Coconea. „Sunt din ce in ce mai multi adepti si chiar acum,  sambata am avut o prima serie care a dat examenul de licenta pe care l-a trecut cu brio.

Acum, printre competitiile la care particip, o sa reincep cu o alta. Am observat ca foarte multi turisti vin din ce in ce mai des pentru zborul de agrement. Eu am achizitionat de curand un aparat cu motor si chiar asa am si lozinca Descopera Valea Jiului asa cum n-ai mai vazut-o. Fac un survol, iar turistii vor din ce in ce mai mult. De regula ma suna in functie de conditiile meteo ”, ne-a declarat Toma Coconea, vicecampion mondial la zborul cu parapanta.

Notarul zburator

Insa, in Valea Jiului sunt si oameni care si-au descoperit mai tarziu pasiunea pentru inaltimi, iar acum spun ca nu mai pot trai fara asta.

Va facem cunostinta cu Adrian Margineanu, un notar din Lupeni, care dintr-un zbor de curiozitate, acum a devenit un cunoscator al acestui sport. Cum se impaca viata de zi cu zi cu pasiunea descoperita relativ recent, ne spune chiar el.

“Ideea este sa stii cum sa-ti imparti timpul liber intr-un mod cat mai placut. Cred ca fiecare dintre noi, de cand ne nastem ne dorim sa zburam, chiar daca nu ne  dam seama de asta. Iar daca odata am zburat, indiferent cu ce, cu siguranta ne mai dorim. Nu stiu de unde aceasta pasiune, dar poate m-am nascut cu ea. Am ajuns sa zbor la 40 si ceva de ani dupa ce

l-am cunoscut pe Tomy, care mi-a tot spus hai, hai. Nici nu stiam cine este, in prima faza, dar dupa aceea am aflat ca este vicecampion mondial de doua ori, iar atunci

mi-am calcat pe suflet si m-am dus. Dupa prima experienta, gata,

mi-am comandat parapanta, iar a treia oara am zburat deja singur, dar inca sub indrumarea

profesorului”, a spus Adrian Margineanu, un  notar public din Lupeni. El spune ca atunci cand are pofta de zburat, dupa programul de la birou, isi ia  parapanta, urca pe munte si zboara. Pur si simplu!

Luiza Andronache