Primaria Petrila se transforma, din cand in cand, in mini-fabrica de clonat acte. In plus, lucreaza in „subantrepriza” pentru „atelierul” mai mare de la Judecatoria Petrosani, impreuna si cu un notar public.

Nu o spunem noi, ci chiar cei patiti, care au dat cu capul in neregulile comise de subordonatii primarului Ilie Paducel. Este practic inca o fila din dosarul expus intr-un numar anterior al cotidianului nostru si in care doua judecatoare din Petrosani au intrat in atentia organelor de cercetare penala. Situatia sta in felul urmator: in vederea incheierii unui contract de vanzare – cumparare al unui bun imobil pentru care vanzatorul  nu detinea act de proprietate, reprezentantii Primariei Petrila au eliberat un ceritificat fiscal, nr. 6/ 2508 din 17.08.2005, in baza caruia vanzatorul declara ca a platit impozitele pentru terenul in suprafata de 9.460 mp,  inscris in CF nr. 2083 Livezeni. La data eliberarii, adica 17 august 2005, vanatorul ar fi platit pentru acest certificat fiscal taxa extrajudiciara de timbru in valoare de 4 lei. Cum o fi dat banii beneficiarul, greu de aflat, din moment ce chitanta apare cateva zile mai tarziu, adica in data de 22 august 2005! Pe acest certificat fiscal, majoritatea terenurilor mentionate nu sunt nici macar localizate, dar functionarii publici trec totusi cu precizie data la care s-a emis actul de dobandire a lor, respectiv 1 ianuarie 2000, o zi in care nu se lucreaza nicaieri!

Ce ne facem insa, cand mai apare un document care are absolut acelasi numar, nicio virgula diferenta? Vorbim despre un alt cerificat fiscal, semnat de un alt functionar public decat precedentul, cu adnotari facute cu pixul si cu data emiterii chitantei modificata dar cu acelasi numar de inregistrare ca si precedentul. Potrivit informatiilor noastre,  este vorba despre certificatul fiscal necesar intr-un dosar aflat pe rolul Judecatoriei Petrosani. Iar pe baza acestor documente, un notar public din Petrosani a intocmit contractul de vanzare – cumparare, fara sa existe pe langa si un titlu de proprietate. De precizat ar mai fi ca aceste acte au fost verificate de Parchetul petrosani, dar si de Judecatorie si nu s-a descoperit nicio neregula!

Carmen Cosman