Intr-o atmosfera festiva, Printul Paul de Romania a primit titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Petrosani, distinctie acordata de Consiliul Local. Desi activitatea sa nu are neaparat legatura cu Petrosani sau Valea Jiului, oficialii spun ca au apreciat munca sa depusa pentru Romania si pentru patrimoniul nostru national.

Printul Paul de Romania si Printesa Lia au fost primiti cu panie si sare la Primaria Petrosani, de un grup de momarlani autentici, imbracati in traditionalele costume populare. Cuplul princiar a  vizitat mai intai Biserica Sf. Varvara, unde se gaseste primul Muzeu al Momarlanilor, iar mai apoi delegatia a poposit la sediul administratiei publice locale, unde inaltului oaspete i-a fost inmanat titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Petrosani. Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a declarat ca aceasta distinctie ii este acordata pentru modul in care Printul Paul s-a implicat in pastrarea si conservarea monumentelor istorice, dar si pentru ampla actiune de promovare a tari. „Pentru toate acestea, in semn de multumire si apreciere, va acordam, cu modestie si respect, titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Petrosani”, a precizat Iacob – Ridzi.

Pe de alta parte, inaltul oaspete, a precizat ca a fost fermecat de frumusetea zonei, care merita promovata si ca va sprijini cat va putea Valea Jiului. Printul Paul este de parere ca trebuie promovat turismul in Valea Jiului, pentru ca zona este de o frumusete aparte. Mai mult,

a precizat ca, daca este nevoie, va spijini Valea in relatiile cu partea chineza, care este dispusa sa investeasca in mieneritul de huila, mai ales ca are o relatie foarte buna cu oficialii din Republica Populara Chineza.

Astazi, Printul Paul si Printesa Lia isi vor continua vizita in municipiul Petrosani si se vor afla la Mina Livezeni unde vor sta de vorba cu ortacii. Programul mai cuprinde si vizite la scolile din municipiu.

Mircia intarziatul

Manifestarile s-au desfasurat dupa un program bine stabilit, de la care oaspetii si organizatorii nu s-au abatut. Singurul care a intarziat a fost primarul Devei, Mircia Muntean – candidatul USP la Consiliul Judetean – care nu pare sa fi inteles conceptul de “punctualitate”. Acesta a ajuns fix la 15:08 si isi cauta disperat din priviri fotoliul, scaunul pardon, de invitat special. Si s-a tot foit, spre amuzamentul asistentei, pana a ajuns la locul sau.

Carmen Cosman