”Decat sa merg cu sarutmana si cu pupaturi, am preferat sa merg singur”

Candidatii independenti din Valea Jiului, vreo 8 la numar, sunt catalogati idealisti si neadaptati, dar necesari pentru mult visatul echilibru in politica. In Valea Jiului, exista vreo opt candidati independeti pentru consiliile locale din cinci patru localitati. Petrila are doi asemenea candidati – Vasile Cristian Oros si Marius Toma Goronea. Aninoasa are si ea doi independenti – Siminic Serban si Dumitru Balaci. Vulcanul, tot doi – Justin Stoenescu si Danut Moscariuc. La Lupeni  candideaza doar unul – Iosif Csontos, ca si la Uricani – Mihai Ouatu.

Parte din independeti au mai facut parte din consiliile locale, unii avand experienta indelungata in domeniu, au facut parte din formatiuni politice puternice, dar de care s-au desprins din cauza dezamagirilor, a nemultumirilor acumulate datorita transformarilor de pe scena politica la care nu s-au putut adapta. Altii chiar au fost renegati de partidele pe care le credeau o a doua familie. Dar n-a fost sa fie…

Vasile-Cristian Oros, candidat independent la Petrila, spune ca nu doreste sa-si arunce la gunoi cei 7 ani de administratie locala, doua mandate, referindu-se la pierderea increderii in PNL, partid din care a facut parte pana in vara anului trecut cand a demisionat.”Am fost consilier PNL pana in 2011 cand mi-am dat demisia pentru ca la acel moment nu am vrut alianta PDL-PNL. Nu vroiam sa lupt pentru cel caruia nu i-am dat votul si care nu ma reprezenta. Pentru acest crez al meu am fost aspru apostrofat chiar de sefii liberali, am fost exclus pentru excludere doar pentru o parere. Decat sa merg cu sarutmana si cu pupaturi, am preferat sa merg singur sa nu-mi ratez sansa”- a declarat Vasile-Cristian Oros.

Un independent cu vechi state in administratia locala, fost director al Spitalului orasenesc Lupeni, cu proiecte si infratiri, cu actiuni de tinuta si oameni de valoare, este prof. univ. dr. Iosif Csontos. Acesta s-a confruntat de-a lungul timpului cu reclamatii, dezacorduri, conflicte nascute din viziuni diferite asupra problemelor urbei, apoi s-a despartit amiabil de UDMR.

Politica pare a fi foarte grea si parsiva, prin urmare si viata celor care cred ca este o activitate nobila este pe masura.

Ileana Firtulescu

Advertisements

Un comentariu la „”Decat sa merg cu sarutmana si cu pupaturi, am preferat sa merg singur”

  • 16 mai 2012 la 21:07
    Permalink

    BRAVO OROS!CETATENI AI ORASULUI PETRILA!VOTATI OROS CRISTIAN VASILE!
    IN MAINILE DUMNEAVOASTRA STA VIITORUL ACESTUI ORAS INTOTDEAUNA ,A FOST APROAPE DE SUFLETUL SI NEVOILE DUMNEAVOASTRA!NICIODATA NU V-A TRADAT INCREDEREA ACORDATA SI A APARAT INTERESELE DUMNEAVOASTRA SI ALE ORASULUI PETRILA!S-A LUPTAT CU MAFIA LOCALA SI CEI DE LA JUDET PENTRU CA NU A VRUT SA FIE PARTAS LA COMPLOTUL IMPOTRIVA DUMNEAVOSTRA AL CETATENILOR ACESTUI ORAS!A PREFERAT SA RENUNTE LA FUNCTIA DE CONSILIER DECAT SA LE FACA PE PLAC CELOR CARE V-AU PACALIT DE ATATEA ORI.VOTATI CU RESPONSABILITATE PENTRU A NU MAI TRAI DEZAMAGIRILE DIN TRECUT!VOTATI CU GANDUL LA VIITORUL ORASULUI PETRILA SI AL COPIILOR DUMNEAVOASTRA!OROS, O SA TE VOTAM SI VOM FI ALATURI DE TINE SI FAMILIA TA!MULT SUCCES!

Comentariile sunt închise.