Trei proxeneti din gruparea destructurata de ofiterii BCCO Gorj, in urma unei actiuni în forta derulata pe strazile din municipiul Petrosani, au ajuns dupa gratii. Pentru trei dintre ei procurorii DIICOT au cerut arestarea preventiva, insa unul se afla deja dupa gratii fiind retinut intr-o alta cauza. Magistratii au admis propunere formulata de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Gorj, iar timp de 30 de zile Florin Dumitru Nimara si Gheorghe Bogdan Salapa vor sta in arestul politistilor. In cazul celui deja arestat, Ion Cartianu, magistratii au decis ca nu mai are sens sa se emita un nou mandat si au respins propunerea DIICOT. Cei doi au dreptul de a face contestatie cu privire la masura dispusa de judecatori.

Racolau minore
Gruparea de traficanti de carne vie actiona inclusiv in Valea Jiului spun surse apropiate anchetei, unde gasea tinere dispuse sa se prostitueze peste hotare. Grupul criminal a fost destructurat in urma unui flagrant derulat pe raza municipiului Petrosani. Actiunea ofiterilor a fost una in forta, traficantii fiind blocati pe DN 66 de catre politistii de la circulatie, acestia mimând un control de rutina. Totodata, simultan, politistii derulau patru perchezitii domiciliare pe raza judetului Gorj, la locuintele membrilor grupului infractional organizat, dintre care o perchezitie a fost efectuata la locuinta unui agent de politie din cadrul I.P.J. Gorj. Proxenetii au actionat în perioada 2010-2015, când au racolat, transportat si exploatat sexual în Austria, Italia, Germania si Anglia, mai multe tinere, dintre care si minore.
Acestia au obligat 13 tinere majore si patru minore sa se prostitueze in tara si in afara tarii, iar de pe urma lor au obtinut circa 150.000 euro. Membrii gruparii sunt cercetati pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism si spalare a banilor.
Maximilian Gânju