Lucrarile de reabilitare a Palatului Cultural Minerul din Lupeni sunt in toi. Muncitorii firmei care a castigat licitatia lucreaza de zor, iar deja cladirea arata altfel. “Lucrarile stau destul de bine, iar constructorul este in grafic. Deja s-a trecut la curatirea tencuielii de pe cladire, acoperisul vechi, in proportie de 80 % l-au dat jos si chiar zilele acestea termina. Schelele sunt ridicate si se incep lucrarile la un nou acoperis si la tot ce trebuie reabilitat in cladire. Deci, am dat de un constructor bun, unul care stie sa-si vada de treaba si care mi-a promis ca in minim 6 luni sau maxim 8 luni, Palatul Muncitoresc va fi gata”, ne-a declarat Cornel Resmerita, primarul Municipiului Lupeni.

Spectacol ca altadata

La inaugurarea, primarul Resmerita a mai promis ca va organiza un spectacol fastuos, asa cum nu s-a mai facut in Lupeni inca din anii de glorie, atunci cand Palatul era o cladire care arata bine. Concertul se va desfasura in sala care a fost proiectata dupa Sala de aur a Filarmonicii din Viena si care are o acustica deosebita. Pentru ca totul sa fie cat mai special, edilii nu exclud ideea de a duce artisti care au mai concertat in Palatul Muncitoresc Minerul , in perioada de dinainte de 89.

Acest proiect de reabilitare a palatului are si o componenta sociala, care prevede montarea unor camere de supraveghere in tot orasul, la care, de asemenea, se lucreaza.

Luiza Andronache