DNA a gasit nereguli grave / Judecatoare cercetate pentru abuz in serviciu si fals intelectual

Doua judecatoare de la Petrosani sunt cercetate penal de procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia pentru abuz in serviciu si fals intelectual. Dosarul a fost trimis de reprezentantii DNA Alba Iulia, care au constatat negru pe alb cum se fac in instanta afacerile cu terenurile.

Potrivit reprezentantilor DNA, care au trimis dosarul la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, faptele sunt incredibile. Judecatoarea Serban Gherghina a luat, cu de la sine putere, terenul societati Bitu Impex si l-a dat altcuiva, folosindu-se de acte ireale. „Urmare a cererii depuse de catre Stef Viorel si in baza Sentintei Civile 542/1999 din dosarul 205/ 1996 al Judecatoriei Hunedoara, faptuitoarea Serban Gherghina a dispus, prin Incheierea 6401/ 2000 din 9.06.2000 intabularea in Cartea Funciara a unui teren in suprafata de 9460 mp, in favoarea lui Pavel Nicolae, cu titlu de drept uzucapiune, afectand astfel interesele legale ale persoanei vatamate SC Bitu Impex SRL, care dobandise deja dreptul de proprietate asupra terenului in cauza, in baza unui contract de vanzare cumparare neviciat”, arata procurorii anticoruptie. Iar de la acest capitol incep manariile.

Dosare scoase din …joben

Mai intai, cererea de inscriere in Cartea Funciara nu a fost depusa de Stef, ci de Pavel Nicolae, iar documentatia topografica anexata cererii  este datata 30.10. 2000, adica mai tarziu cu patru luni de la emiterea incheierii. In plus, procurorii DNA au descoperit ca dosarul pe baza caruia si-a sustinut judecatoarea Gherghina Serban decizia de atribuire a terenului are ca obiect majorare pensie si nicidecum litigii funciare, in timp ce sentinta civila invocata are ca obiect cererea de infiintare si validare a popririi de catre Avicola Oradea impotriva SC Discobar Hunedoara si nicidecum actiune de constatare a uzucapiunii in favoarea lui Pavel Nicolae. Ulterior, judecatoarea a facut „rectificarile” din pix, dar nici asa nu i-a iesit mai bine. A invocat dosarul 6092/1996 al Judecatoriei Hunedoara, care , in realitate, nu exista, iar la Judecatoria Petrosani a avut drept obiect parasirea locului accidentului.

Zetes intra in cauza

Cand s-a vazut cu terenul luat cu japca, persoana vatamata, Bitu Impex, a facut plangere la Judecatoria Petrosani pentru radierea intabularii din Cartea Funciara. Cauza a fost solutionata de Maria Zetes – sotia presedintelui Judecatoriei Petrosani – care a respins actiunea. Halucinant, in solutia data, aceasta se refera la alt parat, Pavel Ioan si nicidecum Pavel Nicolae, asa cum era de fapt.

DNA nu a putut solutiona aceasta cauza intrucat, spun procurorii anticoruptie, faptele au fost comise inainte de incriminarea abuzului in serviciu contra intereselor persoanelor, in forma speciala prevazuta de Legea 78/ 2000 si pentru ca nu exista inscrisuri din care sa rezulte valoarea estimata sau constanta a prejudiciului. Pentru faptele lor, insa, cele doua judecatoare sunt cercetate de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, unde a fost trimis dosarul de la DNS. Astfel, Maria Zetes este cercetata penal pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, iar Serban Gherghina pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si fals intelectual. De asemenea, si doua angajate de la Cartea Funciara sunt cercetate pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si fals intelectual.

Carmen Cosman