Judecatoare cercetate pentru abuz in serviciu si fals intelectual

DNA a gasit nereguli grave / Judecatoare cercetate pentru abuz in serviciu si fals intelectual

Doua judecatoare de la Petrosani sunt cercetate penal de procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia pentru abuz in serviciu si fals intelectual. Dosarul a fost trimis de reprezentantii DNA Alba Iulia, care au constatat negru pe alb cum se fac in instanta afacerile cu terenurile.

Potrivit reprezentantilor DNA, care au trimis dosarul la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, faptele sunt incredibile. Judecatoarea Serban Gherghina a luat, cu de la sine putere, terenul societati Bitu Impex si l-a dat altcuiva, folosindu-se de acte ireale. „Urmare a cererii depuse de catre Stef Viorel si in baza Sentintei Civile 542/1999 din dosarul 205/ 1996 al Judecatoriei Hunedoara, faptuitoarea Serban Gherghina a dispus, prin Incheierea 6401/ 2000 din 9.06.2000 intabularea in Cartea Funciara a unui teren in suprafata de 9460 mp, in favoarea lui Pavel Nicolae, cu titlu de drept uzucapiune, afectand astfel interesele legale ale persoanei vatamate SC Bitu Impex SRL, care dobandise deja dreptul de proprietate asupra terenului in cauza, in baza unui contract de vanzare cumparare neviciat”, arata procurorii anticoruptie. Iar de la acest capitol incep manariile.

Dosare scoase din …joben

Mai intai, cererea de inscriere in Cartea Funciara nu a fost depusa de Stef, ci de Pavel Nicolae, iar documentatia topografica anexata cererii  este datata 30.10. 2000, adica mai tarziu cu patru luni de la emiterea incheierii. In plus, procurorii DNA au descoperit ca dosarul pe baza caruia si-a sustinut judecatoarea Gherghina Serban decizia de atribuire a terenului are ca obiect majorare pensie si nicidecum litigii funciare, in timp ce sentinta civila invocata are ca obiect cererea de infiintare si validare a popririi de catre Avicola Oradea impotriva SC Discobar Hunedoara si nicidecum actiune de constatare a uzucapiunii in favoarea lui Pavel Nicolae. Ulterior, judecatoarea a facut „rectificarile” din pix, dar nici asa nu i-a iesit mai bine. A invocat dosarul 6092/1996 al Judecatoriei Hunedoara, care , in realitate, nu exista, iar la Judecatoria Petrosani a avut drept obiect parasirea locului accidentului.

Zetes intra in cauza

Cand s-a vazut cu terenul luat cu japca, persoana vatamata, Bitu Impex, a facut plangere la Judecatoria Petrosani pentru radierea intabularii din Cartea Funciara. Cauza a fost solutionata de Maria Zetes – sotia presedintelui Judecatoriei Petrosani – care a respins actiunea. Halucinant, in solutia data, aceasta se refera la alt parat, Pavel Ioan si nicidecum Pavel Nicolae, asa cum era de fapt.

DNA nu a putut solutiona aceasta cauza intrucat, spun procurorii anticoruptie, faptele au fost comise inainte de incriminarea abuzului in serviciu contra intereselor persoanelor, in forma speciala prevazuta de Legea 78/ 2000 si pentru ca nu exista inscrisuri din care sa rezulte valoarea estimata sau constanta a prejudiciului. Pentru faptele lor, insa, cele doua judecatoare sunt cercetate de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, unde a fost trimis dosarul de la DNS. Astfel, Maria Zetes este cercetata penal pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, iar Serban Gherghina pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si fals intelectual. De asemenea, si doua angajate de la Cartea Funciara sunt cercetate pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si fals intelectual.

Carmen Cosman

Advertisements

6 comentarii la „Judecatoare cercetate pentru abuz in serviciu si fals intelectual

 • 15 mai 2012 la 19:28
  Permalink

  Serban Ghergina nu mai e judecatoare de vreo 3 ani. Dati si voi sun search pe „gugal” inainte de a scrie.

 • 16 mai 2012 la 04:54
  Permalink

  Problema e ca se intampla si este dezgustator la cati bani iau… etc. Judecatori!!!
  Si cate cazuri nu mai sunt, dar nedescoperite…

 • 16 mai 2012 la 07:11
  Permalink

  BINE CA JUDECATORUL CARE L A SCOS PE INTERLOPUL GRECU BASMA CURATA …E BINE MERSI

 • 16 mai 2012 la 09:09
  Permalink

  praf in ochii justitiabililor aruncat cu mult zel si interes de catre serviciul teritorial alba,al dna, aflat sub conducerea unei alte infractoare asa-zis procuror sef sectie boer liana. toate dosarele in care obiectul plangerilor au fost abuzurile si falsurile savarsite in mod grav si flagrant de catre procurori de la parchetul de pe langa judecatoria petrosani cat si de judecatori de la judecatoriaa petrosani au fost tratate cu nup sau declinarea cauzelor catre parchetul de pe langa curtea de apel alba iulia unde, bineinteles au primit nup. vezi cazurile maniu,ilinca,toma,roman,iacob ghe.,zetes,mihailescu,…o mascarada,un circ ieftin…

 • 16 mai 2012 la 09:19
  Permalink

  gruparea infractionala organizata la nivelul oficiului de carte funciara este sustinuta -cu interese financiare si materiale – de catre juristii din primariile petrila,petrosani,uricani,lupeni si vulcan, secretarii acestor primarii,politistii din petrila ,petrosani,uricani,lupeni si vulcan,procurori si judecatori din petrosani ,deva si alba iulia. exista dovezile comiterii unor fapte grave de natura penala, exista pagubitii si totusi autoritatile nu reactioneaza. stiu prietenii de ce…

 • 16 mai 2012 la 11:29
  Permalink

  un mic sfat pentru domnisoara carmen, daca nu-i cu suparare. atunci cand prezinti astfel de aspecte ,,sensibile” trebuiesc adaugate si cazurile din urma , care au fost similare si sau finalizat cu un mare ….fasssssssssss! un aspect grav este si acela ca nu toate cazurile grave de sfidare a actului de justitie si a legii, care se petrec in valea jiului ,-cazuri de interes general- au constituit teme de lucru pentru domniile voastre. stiu prietenii de ce…

Comentariile sunt închise.