Se spune ca viata este ciudata, iar oamenii sunt supusi celor mai ale dracu teste pe care le trec sau nu atunci cand este vorba de viata si de moarte, chiar daca viata li s-a consumat ca ”dusmani”. Un asemenea test a fost trecut de primarul Lupeniului, Cornel Resmerita.

Este verificat ca in situatii limita se cunosc adevaratele caractere. Asa s-a intamplat si la naucitoarea veste ca jurnalista si presedinte al Clubului Pro Democratia Lupeni, Mihaela Ghiuca, a parasit prea devreme aceasta lume.

In trairea sa clocotitoare a dus o lupta acerba pentru drepturile omului, pentru dreptate si adevar asa cum credea si simtea – cu toata fiinta ei, derapand uneori. De campania ei de ani si ani de zile impotriva primarului Lupeniului, Cornel Resmerita, se stia si multi au

inteles-o ca fiind obsesia sa, Lupeniul fiind locul care constituia durerea dar si iubirea Mihaelei. Supararea, mai mult sau mai putin subiectiva, a facut ca Primaria sa-i ofere un post de consilier, post pe care l-a refunzat pentru ca… primarul Resmerita nu-i dadea suficient de lucru, astfel Mihaela considerand ca mananca banii degeaba. Ca urmare criticile, razboiul ei cu administratia s-au acutizat pe fapte reale sau imaginare.

A venit cumplita zi cand Mihaela s-a stins si cand apropiatii si colegi de-ai sai au cerut ajutorul celor cu care a colaborat, chiar politicieni cunoscuti si potenti, pentru a fi inmormantata crestineste… Unii au ridicat din umeri, altii si-au exprimat regretul, regret care nu aducea cele necesare inhumarii.

La aflarea situatiei, ”dusmanul” Mihaelei Ghiuca, primarul Cornel Resmerita a reactionat prompt. Fara ezitare, acesta si-a oferit sprijinul total: va fi inmormantata de Primaria Lupeni…

”S-au luat cele necesare in asemenea situatie, la cimitir totul este aranjat. Ca oameni, nu se poate sa nu-ti pese in asemenea situatii tragice” – a declarat consilierul primarului, city managerul Gabriel Lungu.

Se spune ca viata este ciudata, iar oamenii sunt supusi celor mai ale dracu teste pe care le trec sau nu. Pe acesta, Resmerita l-a trecut.

Ileana Firtulescu