Trei familii din Petrosani au primit titlul de “familia anului 2012”, pentru munca depusa in slujba acestei institutii. Alte 18 familii au fost felicitate si premiate pentru o jumatate de secol de convietuire, in cadrul Zilei Familiei, in capitala Vaii Jiului.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi s-a aratat incantat sa ii aiba alaturi pe acesti oameni carora le-a urat o viata frumoasa.

“Nu cred ca e usor sa ajungi sa traiesti atat de mult impreuna. E greu, pentru unii sa numere pana la 50, dar sa traiasca atat de multi ani impreuna. In plus, familiile carora le acordam diplome astazi, sunt deosebite si merita intreaga noastra recunostinta”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul din Petrosani

Familia Iulian si Anisoara Iordache au crescut 6 copii, doi dintre ei ajungand sa-i infieze. Nu e o munca usoara, iar pentru asta au primit titlul de “familia anului”.

„A fost greu, dar ne-am dorit mereu copii. E o munca, altfel decat oricare alta si ne mandrim cu copiii crescuti de noi”, spune Iulian, care are si studii superioare in domeniul asistentei sociale. Si el e completat de sotia sa: “Noi am infiat doua fetite cu care acum ne mandrim. Restul copiilor i-am crescut cu tot ce am avut noi mai bun. I-am invatat sa se roage pentru mamele lor si pentru sanatatea lor si i-am ajutat sa-si caute familiile.

Aici la noi au gasit sprijinul de care au avut nevoie si ne place ceea ce facem”, spune si Anisoara Iordache.

O alta doamna din Petrosani a primit un astfel de titlu, dupa ce,prin mana ei au trecut zeci de copii, care i-au spus „mama”. „Am crescut 61 de copii. Unii chiar de la o luna. Nu e usor, dar e atat de frumos cand cineva iti spune mama”, a declarat si Maria Elsasser, asistent maternal.

Astfel de familii sunt un exemplu pentru comunitatea noastra, iar asta o recunosc toti cei care au avut ocazia sa-i cunoasca. „Fiecare putem lua exemplu de la acesti oameni. Lumea ar fi mai buna, daca am proceda la fel ca ei si le urez tuturor multa sanatate si bucurii si sa nu ajunga niciodata sa fie singuri”, a adaugat si Monica Iacob Ridzi, deputat de Valea Jiului, care a fost prezenta la Ziua Familiei si i-a amintit sotului sau ca sunt casatoriti de 11 ani.

Fiecare familie a fost premiata pentru performanta de a trai o viata impreuna.

De Ziua Familiei nu a fost uitat nici cel mai tanar cuplu. Cei doi au 4 zile de casnicie si spun ca vor sa ajunga sa-si serbeze macar nunta de argint la Petrosani.

Diana Mitrache