Locatarii unui bloc din Lupeni sunt terorizati de un grup de tigani care au intrat pur si simplu abuziv intr-un apartament, proprietatea unui cetatean plecat la munca in strainatate.

Ei au devastat locuinta cu totul si au bagat frica in oameni, amenintandu-i in asa fel incat se si tem sa dea ochii cu ei. Conducerea primariei a fost sesizata in legatura cu acest lucru, iar vineri dimineata s-au si luat primele masuri. “Acei oameni au intrat abuziv in apartamemtul 5 din blocul D3 si l-au deteriorat in cea mai mare parte. Am trimis angajatii primariei impreuna cu Politia Locala, au vazut absolut tot ce s-a intamplat acolo,  ca pana si usa a fost smulsa, deschisa cu forta. Dar, a fost batuta in cuie si s-a facut curaaenie, pentru ca ei si-au facut acolo toate nevoie. In momentul in care va veni proprietarul apartamentului, mai mult ca sigur vor plati cu varf si indesat pentru ceea ce au facut ”, ne-a declarat Cornel Resmerita, primarul Municipiului Lupeni.

Pentru a se convinge intradevar de situatie, l-am provocat pe primarul Resmerita sa vina la fata locului. Aici, realitatea s-a dovedit a fi chiar mai ingrozitoare decat ne-am fi asteptat. Inca de la intrare te izbeste in fata un miros puternic si greu de urina, usa de la intrarea nu mai exista si nici macar vreo piesa de mobilier din casa, de altfel.

Afara, pe banca, vecinii se uitau ingrijorati, dar cu speranta, oarecum, ca poate, poate, problema le va fi rezolvata si vor scapa de teroare. Primarul Cornel Resmerita a fost si el

de-a dreptul socat sa vada cum stau lucrurile acolo, iar intre timp, la bloc a si sosit o masina cu muncitori si incarcata cu scanduri, pentru ca intrarea sa fie sigilata. De asemenea, primarul a mai solicitat comandatului Politiei din Lupeni sa aiba in vedere situatia. Din pacate, insa, tot vineri, in cursul dupa-amiezii, dupa plecarea echipelor de la primarie de acolo, tiganii certati cu legea au venit acolo si au spart din nou intrarea cu ranga. La sesizarea conducerii primariei Lupeni din nou, atunci cand un echipaj al Politiei Locale a ajuns la fata locului, ei deja erau plecati. Insa, teroarea a continuat pe tot parcursul week-endului, iar saptamana a inceput sub aceleasi auspicii. Politistii din Lupeni, sub coordonarea directa a comandantului vesnic lipsa, Romeo Amuraritei, care nu poate fi contactat sub nicio forma, pentru ca, din cate am inteles, este in concediu, sunt mai mult decat indiferenti si inutili, totodata. Jurnalistii care au tratat acest subiect, au incercat pe aproape toate caile sa rezolve problema locatarilor terorizati de acei tigani, insa de fiecare data s-au izbit de o nepasare maxima din partea organelor politie, care ar trebui sa vegheze la linistea si siguranta tuturor.

Ultima data, am fost informati de ofiterul de serviciu al Politiei Lupeni ca pentru ca interveni, este nevoie de o …sesizare scrisa. Ne intrebam atunci daca mai este ceva normal in tara asta si daca pentru a ne simti in siguranta, trebuie de fiecare data sa facem hartii?! Oare asa, Politia este mai eficienta? Ce ne poate spune inspectorul sef al IPJ Hunedoara, Liviu Gabriel Dumitru, este normal ceea ce se intampla sau poate este deja la curent cu totul si pur si simplu nu mai da doi bani pe niste oameni, fie ei si terorizati de frica?!

Luiza Andronache