Cea mai buna biblioteca de municipiu este la Petrosani. Asta au decis forurile competente, care au evidentiat meritele celor care conduc aceasta institutie de cultura. Biblioteca municipala din Petrosani a ajuns in top. De-a lungul anilor trecuti, aici sa-u organizat o serie de manifestari cultural-educative, dedicate cititorilor si nu numai lor.

In aceste zile, bibliotecarii din Petrosani au primit diploma si distinctia pentru cea mai buna biblioteca municipala a anului 2011. Asta le da curaj celor de la Petrosani, care spun ca totul este rezultatul municii lor de ani si ani de zile. “Acest premiu reflecta aplicarea unei strategii manageriale  bine conturate, consolidarea serviciilor traditionale si promovarea unor servicii suplimentare. Prin aplicarea principiilor managementului info-documentar am reusit sa stimulam cooperarea si comunicarea cu clientii bibliotecii. Dreptul acestora la informare directa si rapida este respectat de bibliotecari care le pun la dispozitie informatii de inalta calitate. Eu, impreuna cu colegii: Tarloaica Mariana si Avram Marius Iancu, tinem seama de dorinta de socializare a utilizatorilor de nevoia de interactiune sociala si culturala a membrilor comunitatii pe care o deservim si asa am ajuns sa obtinem un astfel de premiu”, spune Delia Grosu, bibliotecara.

Mii de cititori au trecut pragul acestei biblioteci si  mai multe institutii scolare le-au fost partenere cellor de la

biblioteca municipala. Toate acestea au contribuit la rezultatul final: Premiul pentru cea mai buna Biblioteca Municipala din judetul Hunedoara. Premiul

le-a fost acordat pentru cele mai multe actiuni, cel mai bun management si cea mai buna relatie cu presa.

Diana Mitrache