In curand, e-mailurile noastre si sms-urile vor putea fi citite in mod oficial, iar fiecare conversatie a noastra va putea fi inregistrata si stocata undeva. Asta, daca va fi adoptata legea ”Big Brother”, care va permite ca lucrurile descrise mai sus sa se intample.

In mod neoficial, stim ca  operatorii telecom supravegheaza cu cine, cand si cat comunica clientii lor si nu o data autoritatile locale au intrat in posesia acestor informatii, chiar daca nu exista cadrul legal care sa le permita sa violeze intimitatea romanilor.

Politicienii hunedoreni considera aceasta lege de neacceptat, considerand ca este cel mai mare atentat la viata intima.

Cristian Resmerita, deputat PSD: ”Este un subiect foarte delicat. Traim intr-o lume in care trebuie sa avem o oarecare libertate. Cred ca nimeni nu trebuie sa intre atat de adanc in viata unui om, incat sa se stocheze mesajele si emailurile. Ramane sa vedem ce se va intampla cu aceasta lege la vot, majoritatea va decide”.

Laurentiu Nistor, deputat PSD: ”Nu sunt de acord cu inregistrarea telefoanelor, mesajelor,

e-mailurilor si cu stocarea datelor pe anumite surse. Unde mai este libertatea omului. Daca i se propune o relatie de dragoste cuiva si acea persoana este publica? Suntem

intr-o tara mai securista decat pe vremea lui Ceausescu. Cand o persoana ajunge intr-o functie publica, aceste informatii se scot, iar asta denota neseriozitate. Sunt de acord sa existe o lege pentru cei care pun in pericol siguranta publica, dar nu cu una care sa atenteze la intimitatea noastra”.

Dorin Gligor, presedintele PDL Hunedoara: ”Noi, in general, la nivelul societatii romanesti, avem o mare problema acolo unde trebuie sa tragem linia langa interesul personal. Este o practica folosita la nivelul intregii Uniuni Europene. Daca aceasta lege este gestionata corect, este un lucru bun”.

Bogdan Timpau, deputat PNL: ”Este un echilibru care trebuie creat legat de aceasta lege. Nimic nu ma asigura in aceasta lege ca acele date nu vor fi folosite ca acele baze de date care au ajuns publice”.

Ilie Parvan, candidat USP la Primaria orasului Uricani: ”Nu este normal, mi se pare o violare a intimitatii relatiilor interumane. Oamenii trebuie sa discute liberi intre ei, nu sa fie supravegheati”.

Gheorghe Bobar, candidat PSD la Primaria Petrila: ”Eu cred ca aceasta lege reprezinta un atentat la libertatea cetatenilor, pentru ca sunt multe intimitati care nu pot fi stocate undeva, pur si simplu. Nu mi se pare corect, eu sunt impotriva controlului asupra vietii personale. Inteleg ce inseamna siguranta nationala, dar va spun sincer ca pe timpul lui Ceausescu nu imi era atat de frica de telefon cum imi este acum. Orice om nu poate fi usa de biserica, dar asta nu inseamna ca ce face el in inimitatea lui trebuie sa se afle.

Victor Hugo a avut o amanta 43 de ani si s-a aflat abia dupa ce a murit, iar atata timp cat omul isi poate permite orice relatie fara sa consume Viagra, nu inteleg de ce ar trebui ca toate aceste lucruri sa fie monitorizate. Un alt pericol este ce fel de om se afla la conducerea tarii, care poate controla. Eu cred ca omul trebuie sa se bucure de libertate. Colivia poate sa fie de aur, dar pentru o pasare tot colivie ramane”.

Dorel Schiopu, candidat PRM la Primaria municipiului Vulcan: ”Traim in romanul lui George Orwell – 1984. Acolo fiecare om era urmarit in fiecare camera de un ecran de pe care ii zambea, ironic, ”Fratele Mare”. O asemenea lege este cea mai periculoasa lovitura data unei democratii, dupa votul uninominal majoritar cu un singur tur. Nu se poate asa ceva. Problema nu este numai ca cineva stapaneste aceasta informatie, ci calitatea celui care o detine. Este un atentat la viata intima, care trece peste orice inchipuire”.

Anamaria NEDELCOFF