Fostul vicepresedinte al Judecatoriei Petrosani Valentin Popescu se reintoarce dupa gratii. Instanta a pronuntat condamnarea definitiva in dosarul in care acesta este judecat.

Potrivit sentintei pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Valentin Popescu a fost condamnat definitiv la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru luare de mita. Fostul judecator va executa aproximativ un an si trei luni din condamnare, restul acesteia reprezentand perioada in care magistratul a stat in arest preventiv.

In luna mai 2010, Valentin Popescu a fost  trimis in instanta de catre DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia, in stare de arest preventiv. In sarcina lui

s-au retinut infractiunile de trafic de influenta in forma continuata, luare de mita, cumparare de influenta, abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, incheierea de tranzactii financiare incompatibile cu functia detinuta.

Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe

fostul vicepresedinte al Judecatoriei la 2 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de incheiere de tranzactii financiare incompatibile cu functia avuta, 2 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, 3 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, 2 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta, 3 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, 6 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Conform legislatiei romanesti, pedepsele au fost contopite, iar sentinta finala a fost de 3 ani si 6 luni inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii pe o perioada de 2 ani dupa executarea pedepsei principale. Nemultumit de sentinta, judecatorul a formulat recurs, care s-a judecat la ICCJ.

Carmen Cosman