Ieri, la votul de investire si ceremonia oficiala de dupa aprobarea Guvernului Ponta, au fost prezenti si politicieni ai Vaii Jiului, Cornel si Cristian Resmerita. Deputatul PSD Cristian Resmerita, a declarat, pentru Cronica Vaii Jiului, ca le-au fost aduse lui Victor Ponta si celorlalti ministri problemele cu care se confrunta zona noastra, inclusiv cea a mineritului.

”La sedinta de dupa ceremonia de investire, am discutat cu domnul Ponta despre Valea Jiului, despre problemele ei si despre directiile in care trebuie sa ne indreptam. Cresterea salariilor bugetarilor  cu 8% si recuperarea banilor opriti pensionarilor este o masura foarte buna, avand in vedere ca zeci de mii de pensionari din Valea Jiului isi vor putea primi banii luati ilegal inapoi”, a precizat Cristian Resmerita.

Cat despre cum s-ar putea rezolva problema mineritului din Valea Jiului, deputatul PSD spune ca se cauta solutii. ”Am discutat cu specialisti in minerit, iar cei de la Bucuresti cunosc problema foarte bine. Ar trebui sa gasim solutii, nu sa dam oameni afara. 2500 de oameni au fost dati afara in ultimii ani, iar angajari nu s-au facut.

Consider ca locurile de munca eliberate reprezinta productie pierduta si pierderi pentru Compania Nationala a Huilei, deoarece nu a fost angajat nimeni in loc. Mineritul din Valea Jiului are nevoie de forta de munca tanara, iar solutii pentru aceasta se vor gasi”, mai spune Cristian Resmerita.

Anamaria NEDELCOFF