Cantina sociala din donatii, la biserica lui Miron Cozma

Reprezentantii unei biserici din Petrosani, ctitorita de Miron Cozma, Isi ajuta aproapele, asa cum este Invatatura crestina, si au decis sa nu Ii lase pe saraci la greu. Peste 100 de persoane defavorizate din Petrosani manânca macar de doua ori pe saptamâna la cantina sociala amenajata de preotul paroh Octavian Patrascu la Biserica „Sfânta Varvara”, un locas de cult ctitorit de Miron Cozma pe vremea când pastorea destinele minerilor din Valea Jiului.

Iar pentru cei care nu se pot deplasa, reprezentantii bisericii au decis sa le trimita hrana acasa, prin voluntari, asa Incât sa le mai Indulceasca suferinta. „Nu mai putem sa oferim hrana In fiecare zi, pentru ca nu mai avem finantare.

Lucram cu voluntari, nu mai avem nici un angajat. Programul este Inceput In anul 2002. primii doi ani si jumatate am avut doua proiecte cu finantare PHARE, iar atunci dadeam zilnic câte 250 de portii. S-au terminat proiectele, dar noi am continuat cu ajutorul lui Dumnezeu si a oamenilor credinciosi si din parohie si din alte parti”, a explicat preotul Patrascu. Practic, totul se desfasoara pe baza de voluntariat, iar finantarea pentru hrana necesara este asigurata din donatii. Oricine doreste poate sa-i ajute pe acesti nevoiasi. „Cine doreste vine si doneaza cât poate si cum poate. Putin si cu inima buna, acesta este principiul nostru”, a mai spus preotul paroh de la Sfânta Varvara.

Numai copii sunt aproximativ 60, orfani sau cu situatie deosebit de grea In familie, dar pe lista sunt si familii numeroase, chiar si cu 15 copii, pentru care fiecare zi reprezinta o Incercare. Cele doua feluri de mâncare, la care se adauga desertul, pe care le primesc de cel putin 8 ori pe luna reprezinta pentru ei o nesperata mâna de ajutor.

Carmen Cosman

Advertisements

2 comentarii la „Cantina sociala din donatii, la biserica lui Miron Cozma

  • 8 mai 2012 la 04:52
    Permalink

    M-am saturat de acest preot care face vanzare ziarelor. Pensioneaza-te parinte!!

  • 12 mai 2012 la 12:26
    Permalink

    Initiativa foarte buna – sa speram ca o sa tina si ca vor mai fi si altele asemanatoare si in alte locuri !

Comentariile sunt închise.