Reprezentantii Partidului Conservator din Petrila spun ca, la alegerile locale din 10 iunie, vor fi sustinuti de catre fostul viceprimar al localitatii, Dumitru Rascolean. ”Unul dintre oamenii valorosi din Petrila este Dumitru Rascolean. Noi am Incercat sa-l atragem In partidul nostru, dar el a refuzat, spunând ca este fidel doctrinei social-democrate. Dar In urma schimbarilor din PSD Petrila, el a promis ca ne va sustine pe noi, pe candidatul nostru la primarie”, a declarat Florin Turcas, presedintele PC Petrila.

Dumitru Rascolean a declarat, pentru Cronica Vaii Jiului, ca nu va pleca din PSD, dar a confirmat ca Il va sustine pe Dorin Curtean.

”Dumitru Rascolean nu a plecat si nu va pleca din PSD, dar actualul candidat al PSD e ”mâna moarta” a lui Paducel. Eu nu pot sustine un asemenea joc murdar. Consider ca singurul candidat real care lupta Impotriva lui Paducel este cel de la PC. Este punctul meu de vedere. Bobar s-a autointitulat candidat ca sa-i faca jocul lui Paducel”, a declarat Rascolean.

In replica, Gheorghe Bobar a precizat ca nu doreste sa comenteze declaratiile lui Rascolean.

”Domnul Rascolean are dreptul la propria lui opinie. Eu, unul, In momentul In care m-am Inscris Intr-o campanie electorala, dorim sa câstigam.

Credeti ca PSD-ul trebuie sa fie ”mâna moarta” a cuiva din PDL? Prefer sa nu comentez. E rau când trebuie sa dai explicatii unui om pe care In 2008 l-ai ajutat. Eu cred ca victoriile nu se obtin Injurând sau batând cu pumnul In masa. Eu zic ca trebuie sa ne comportam altfel decât cei care conduc tari bananiere”, a declarat Bobar.

Anamaria NEDELCOFF