Partidul tradatorilor si partidul tradatilor s-au unit pentru a linge din mierea puterii

Daca va aduceti aminte in Romania exista un partid care isi spune UNPR. Sa va dau niste repere… E cel care la nivel national e condus de un general facut la apelul de seara, Gabriel Oprea, iar la noi in judet il are drept candidat la functia de presedinte al CJ la alegerile locale pe Mircia Muntean, un personaj de numele caruia se leaga o serie de afaceri dubioase derulate la Deva.

Un partid  netrecut prin alegeri, care insa a beneficiat de doua ministere esentiale, Apararea si Externele, ambele cu atributii in CSAT. Aceste ministere au beneficiat de sume fabuloase de la buget, iar unde sunt bani se aduna si hienele. Asa se face ca in scurt timp sub umbrela UNPR-ului s-au adunat o multime de primari, foarte multi, daca nu chiar cei mai multi, de la PSD.

La Hunedoara, spre exemplu, cam toti cei care au fost in fruntea judetului in perioada 2000-2004, cu Rudeanu&Co., la vremea respectiva PSD-isti pana in maduva oaselor au devenit peste noapte cei mai infocati UNPR-isti. Si, cat timp le-a fost bine pe langa PD-L, adica, cat timp au avut de unde suge, oportunistii din UNPR cu Gabriel Oprea in frunte erau in stare sa se ia de gat cu oricine din PSD care ar fi vorbit de rau despre partidul portocaliu. Cum s-a schimbat macazul si Ponta a preluat fraiele Guvernului, UNPR, asemeni unei neveste necredincioase care lipseste de la inmormantarea sotului, pentru ca e prea ocupata sa semneze din nou in registrul starii civile, parafrazand o colega de breasla,  a scuipat de trei ori in san si in timp ce  Cabinetul Ungureanu prezenta bilantul, liderii UNPR se pupau pe gura cu . Adica, tradatorii se intorc la matca, pentru nu isi scoate mainile deja bagate pana la cot in mierea puterii, iar tradatii ii accepta pentru a ajunge si ei la borcan, macar in al doisprezecelea ceas.

Miscarea partidului de tradatori de la nivel national creaza in teritoriu, sau cel putin la noi, in Hunedoara, o situatie jenanta si de-a dreptul ridicola. Cum pana ieri PD-l-istii erau ca si frati cu UNPR-istii, Deva a fost impanzita de afise in care presedintele PD-L, Dorin Gligor, apare alaturi de UNPR-istul Mircia Muntean, cu un mesaj de sustinere reciproca. Acum oare ce variante le va trece prin cap oportunistilor din UNPR? Ii vor schimba fata lui Gligor cu cea a lui Marginean, sau il vor accepta si pe Marginean intre ei si vor forma un menaje a trois. Intortochiate sunt caile politicii….

Marius MITRACHE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.