Modificarile guvernamentale duc la confuzii si dau planurile autoritatilor peste cap. Cei de la USL vor sa renunte la programul de Dezvoltare a Infrastructurii. Daca se va concretiza ideea celor din Uniune se va anula si reabilitarea drumurilor din Valea Jiului care sunt cuprinse in proiect. Daca proiectele din cadrul programului ar fi sistate si Valea Jiului ar avea de suferit pentru ca si aici sunt drumuri care au fost cuprinse in lista ministerului.

“PNDI trebuia sa continue, nu la volumul preconizat initial, dar existau fonduri pentru proiectele cuprinse in acest program. Noi avem trei strazi cuprinse in acest program. Nu stiu ce se va intampla cu PNDI”, a spus primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

In Valea Jiului sunt mai multe drumuri incluse in Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii. Acestea sunt cele care duc spre statiunile montane din Valea Jiului. Totodata, in Monitorul Oficial a fost publicata o hotarare prin care toate contractele prin acest program inceteaza.

“Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, sub sanctiunea nulitatii absolute, nu mai pot fi incheiate contracte cu executantii de lucrari, prestatorii de servicii si furnizorii finantate in baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.105/2010 pentru aprobarea programului national de dezvoltare a infrastructurii, aprobata de cu modificari si completari (…)”, se arata in Monitorul Oficial.

Decizia a fost luata datorita “situatiei stringente” din Constitutia Romaniei fiind determinata de necesitatea de redimensionare a programului initiat de MDRT.

Raul IRINOVICI