Apa in Valea Jiului se ieftineste cu 5 %

Populatia din Valea Jiului ar putea aplati apa mai ieftina cu 5 procente. Propunerea a fost deja facuta conducerii ApaServ, iar Consiliul Judetean Hunedoara este decis sa suporte eventualele pierderi cauzate de aceasta ieftinire.

Pentru ca populatia este prea saraca si nu poate plati facturile la apa potabila, o parte a consilierilor judeteni USL a cerut oficial conducerii ApaServ, in cadrul Consiliului de Administratie si a Asociatiei de dezvoltare Intercomunitara „Apa Valea Jiului”, reducerea tarifelor cu 5 procente. Iar pentru ca directorul ApaServ a explicat ca acest lucru ar duce la acumularea de pierederi si datorii la bugetul de stat, conducerea CJ Hunedoara a decis sa suporte diferenta calculata la aproximativ 900.000 de lei lunar. „O sa incercam sa sustine, de la Consiliul Judetean aceasta diferenta, prin Guvern, ca sa nu fie probleme cu fondurile europene. Vom gasi resursele financiare necesare pentru a acoperi diferenta”, a declarat Mircea Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara. ApaServ nu poate inregistra nici pierderi si nici datorii, fiind beneficiara unui contract de finantare pentru proiectul de reabilitare a retelelor de apa si canalizare, in valoare de 40 de milioane de euro. Implementarea proiectului va dura 50 de luni, pana in 2015.

Carmen Cosman

 

 

5 comentarii la „Apa in Valea Jiului se ieftineste cu 5 %

 • 7 mai 2012 la 04:18
  Permalink

  Nu va suparati, nu vreau sa par nerecunoscator, dar e putin ieftinirea asta. Si chestia cu fondurile europene si ca nu poate acumula datorii si nici pierderi este o gogorita. Este o apa foarte scumpa, iar populatia Vaii Jiului plateste enorm pe apa. Si ce nu se intelege este ca prin acest contract de finantare europeana de reabilitare are rolul ca la sfarsitul sau, pretul apei sa scada, altfel nu vad rolul reabilitarii(reabilitare insemnand eficientizarea instalatiilor, innoirea lor, modernizarea lor). Daca pretul apei nu scade, noi toti intelegem ca acest proiect este pentru a salva Apa Serv de la faliment, iar ce spune autoarea articolului este un nonsens si anume ca „ApaServ nu poate inregistra nici pierderi si nici datorii” – sa fim seriosi Apa Serv e imposibil sa nu aiba datorii(probabil deaia s-au spart in doua, daca imi amintesc bine sa salveze „Apele” de la faliment, vezi era Cioara si altii probabil)si de aceea este o smecherie la mijloc ca de obicei a „baietilor destepti” de la Ape.
  Asa ca, este prea putin 5%. Asta nu e reducere, o reducere care se saimte pleaca de la 10-15% minim.

  Răspunde
 • 7 mai 2012 la 06:14
  Permalink

  O minciuna electorala a lui Mircea Molot ,care este disperat ca pierde alegerile degeabaii face dumneavoastra ziaristi de la CRONICA campanie electorala ,Molot pierde alegerile.

  Răspunde
 • 7 mai 2012 la 11:03
  Permalink

  Ar fi minunat sa mai vedem si ieftinirea apei ca de zeci de ani tot se scumpeste apa in Valea Jiului dar sa nu fie doar ceva electoral iar la anul so scumpeasca iarasi.

  Răspunde
 • 18 iulie 2012 la 08:22
  Permalink

  initiativa reducerii pretului la apa este un prim pas spre beneficiul consumatorilor. masurile dispuse de managerul costel avram converg catre reducerea costurilor,cresterea calitatii,stoparea furturilor,recuperarea datoriilor, eficienta in controlul si verificarea retelei de apa (interventii rapide). trebuie sa intelegem ca fara responsabilitate si spirit civic nu rezolvam problema alimentarii cu apa si nici nu contribuim la reducerea pretului apei consumate.

  Răspunde
 • 1 septembrie 2012 la 13:43
  Permalink

  Asa zisa reducere a apei se va compensa in favoarea regiei prin intensificarea si scoaterea din buzunarul consumatorului a platii suplimentare pentru achitarea asa ziselor reglari de mc consumati!!!! Prosteala pe fata a celor responsabili cu furnizarea. Vorba proverbului… „Banul la ban trage” sau Tot care fura apa la scara industriala e protejat!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.