CNH blocheaza livrarile de carbune catre Mintia si Paroseni

Termocentralele Paroseni si Mintia raman, de astazi, fara carbune energetic din Valea Jiului.

Decizia a fost luata de Compania Nationala a Huilei Petrosani impreuna cu reprezentantii Consiliului de Administratie al CNH, iar termocentralele au fost deja notificate. „De luni, sistam livrarile de carbune pentru ambele termocentrale. S-a trimis deja notificarea. Marti, la Ministerul Economiei si Comertului, este convocata o intalnire pe problema pretului la carbune”, a declarat la finele saptamanii trecute directorul general al CNH Petrosani, Constantin Jujan.

Compania cere 80 de lei pe Gcal, in tiomp ce termocentralele beneficiare nu vor sa dea niciun leu in plus fata de 65 de lei cat achita acum.

Ultima majorare mai semnificativa de pret a avut loc in luna februarie 2011. La vremea respectiva, pentru Termocentrala Paroseni, pretul a crescut de la 60 de lei la 64 de lei/ Gcal, iar pentru Termocentrala Mintia, unde merg doua treimi din productia totala, pretul a fost majorat de la 58 de lei, la 64 de lei pe gigacalorie. Iar intre timp, s-a mai adaugat exact un leu la pretul gigacaloriei, asta desi termocentralele sunt pregatite sa plateasca chiar mai mult de atat pentru carbunele adus, de exmplu, din Polonia.  Cele doua termocentrale cumpara de la unitatile miniere din Valea Jiului 7.000 de tone de carbune zilnic.

Carmen Cosman

Advertisements

5 comentarii la „CNH blocheaza livrarile de carbune catre Mintia si Paroseni

 • 15 ianuarie 2012 la 19:10
  Permalink

  Din cele 7000 de tone livrate zilnic, 2000 de tone vin de la o mina „neviabila” , care in noiembrie 2011, a cheltuit 975 de lei la 1000 de lei productie marfa! Cat carbune si la ce pret dau minele „viabile”?

  Răspunde
 • 15 ianuarie 2012 la 20:08
  Permalink

  Greva,Greva,Greva,Unitate,Unitate,Unitate !!!

  Răspunde
 • 16 ianuarie 2012 la 07:12
  Permalink

  Foarte bine.
  Carbunele de Valea Jiului isi merita toate drepturile.
  Sa se mai termine ca tot ce vine din vale sa fie pomana… pentru unii care apasa pe buton si vine curentul.
  Pentru Vale nu este loc in Romania…
  Sa se accepte de toti ca si noi existam si vom exista…

  Răspunde
 • 16 ianuarie 2012 la 12:39
  Permalink

  Bai „minerii vaii jiului” eu te-am mai facut prost si dobitoc pe tine,dar vad ca tu esti imun.Ce legatura are sula cu prefectura???.Adica mai boule mai pe intelesul tau : „sula” =fam. Ritzi cu „prefectura”=carbunele vaii!!!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.