Gara din Petrosani, poarta de intrare in municipiu, arata ca acum un secol, murdara si intunecata.

Aceasta cladire de valoare istorica, data in folosinta in anul 1870, mai are putin si se darama sub privirile ingrijorate ale calatorilor, dar mai ales sub cele indiferente ale autoritatilor, care dau din umeri atunci cand intrebi ce se mai aude cu mult discutatul proiect de modernizare trambitat de politicieni inca de anul trecut.  “Ar fi multe de facut in gara asta. Totul e daramat. Imi aduc aminte ca acum vreo 15 ani, cand am fost eu aici, parca era mai frumos ca acum. Sunt extrem de dezamagit”, ne-a declarat un calator.

De-a lungul timpului, aici s-au facut foarte putine lucrari de intretinere, fara sa mai vorbim de reabilitare. Au fost perioade intregi in care calatorii isi rupeau picioarele din cauza beznei din gara, mai ales atunci cand coborau din tren. Peroanele nu au mai fost reparate de mult timp, asta pana anul trecut, cand primaria a asfaltat o portiune de la linia trei. De altfel, de cativa ani, nici Serviciul de Mesagerie nu mai exista. “Serviciul de Mesagerie din Statia Petrosani a fost desfiintat  de aproximativ 7 ani, din 2005-2006”, a declarat Ioan Aonofriesei , sef Statie CFR Calatori Petrosani. Dar, acesta nu este singurul care nu mai exista. Serviciul de Informatii din Statia Petrosani a fost desfiintat incepand cu 1.04 2010, iar atributiile au fost preluate de casierii de bilete. In prezent, calatorii care solicita informatii, pot face asta la un numar de telefon special infiintat.

Reprezentantii municipalitatii au afirmat in repetate randuri ca Gara de la Petrosani a intrat pe lista de investitii a Ministerului Transportului din 2012. Acum, insa,  nimeni nu mai stie nimic, daca se mai face sau nu ceva, iar confuzia este cuvantul care descrie cel mai bine aceasta stare de fapt. “Pana in acest moment nu avem niciun fel de informatii suplimentare fata de ceea ce am declarat cu ceva timp in urma. Asteptam sa vedem care va fi viziunea noului Guvern in ce priveste Gara din Municipiul Petrosani”,

ne-a declarat  Nicolae Tasca, purtator de cuvant la Primaria Petrosani.

Gara din Petrosani a fost data in folosinta la data de 18 august 1870, adica in urma cu 142 de ani. Astfel, intreg ansamblul statiei CFR din Petrosani are o valoare istorica, insa din pacate, arata tot ca in secolul trecut.

Luiza Andronache