Raul ce curge in imediata vecinatate a Colegiului Carmen Sylva din Petrosani este din nou plin de deseuri. Asta chiar daca in urma cu doar o saptamana,aici au fost o multime de tineri care au curatat, in cadrul campaniei „Ziua Verde”, albia apei.

Localnicii de jos dau vina pe cei care stau mai sus in munte si care arunca mereu deseurile in apa,in timp ce altii dau vina pe turistii de ocazie. “Cei care stau mai sus pe vale arunca plasticuri si pe ei nimeni nu ii poate verifica. Aici de cativa ani apa e atat de murdara si poluata si nimeni nu face nimic. Eu locuiesc in zona si mereu vad mizerii in apa”, spune o localnica din zona Slatinioara. “Sa stiti ca pe vremea mea aici urcau pastravii de curata ce era apa. Acum nicio vietate nu mai traieste din cauza mizeriei”, spune un alt localnic din zona. “Arunca in apa tot felul de mizerii, turistii de ocazie. Vin stau cu patura pe iarba si tot ce nu mai folosesc, arunca in apa”, mai spune un alt om.

Poluarea de pe apele de munte din Valea Jiului nu sunt straine de responsabilii de la Garda de Mediu, insa, niciodata nu s-au dat amenzi, pe motiv ca nimeni nu a putut fi prins in

flagrant.

Diana Mitrache