Locuitori mai putini, consilieri la fel de multi

Niciun oras din Hunedoara nu mai are locuitorii de la alegerile trecute, dar numarul consilierilor ramane neschimbat. Nicio primarie nu va avea mai putini alesi, chiar daca populatia a scazut simtitor. Suntem mai putini, dar alesii vor fi la fel de multi. Chiar daca statistic populatia a scazut, asta nu afecteaza nicio primarie din Hunedoara, iar consilierii locali vor fi tot atatia ca si in mandatul actual.

Asta e valabil si la Petrosani, unde numarul alesilor va ramane acelasi, chiar daca populatia orasului a scazut cu aproape 2.000 de locuitori. „Conform Legii administratiilor publice locale nr. 215/2001, la un total de populatie intre 20.000 si 50.000 de oameni, numarul de consilieri este de 19. Numarul se stabileste de prefect, prin Ordonanta, tinand cont de numarul populatiei existente la 1 iulie 2011. Astfel, la Petrosani vom avea tot 19 consilieri”, a precizat juristul Adrian Negoe, secretarul primariei Petrosani.

Judetul Hunedoara are mai putin de 400.000 de persoane, releva rezultatele provizorii ale recensamantului populatiei si locuintelor. Datele arata ca orasele hunedorene sunt cele mai populate. La sate, traiesc la aceasta ora putin peste 100.000 de hunedoreni. Capitala judetului, Deva, are cei mai multi locuitori, peste 55.000. Aceasta este urmata de Hunedoara, Petrosani, Vulcan si Lupeni. Comuna cu cei mai putini locuitori din judetul nostru ramane Batrana, unde traiesc astazi 124 de persoane.

Diana Mitrache

2 thoughts on “Locuitori mai putini, consilieri la fel de multi

 • 4 mai 2012 at 08:47
  Permalink

  Asa este trebuia micsorati si nr consilierilor la Petrila insa ne am trezit prea tarziu . Locuitorii Petrilei cred ca vor intelege anul acesta ca e mai bine sa l votam pe Bobar de la PSD pentru ca PSD ul va fi la guvernare de la care vor veni banii;daca l votam pe Paducel de la PDL zero bani in orasul Petrila, cat a fost pdl la guvernare a facut ceva in oras dar fara bani de la guvern ce mai face ? Nimic.

  Reply
 • 4 mai 2012 at 12:00
  Permalink

  He, he, legiuitorii nu au fost prea inspirati . Daca isi imaginau in ce ritm dispare populatia ar fi inclus in lege ” populatie 1000-50.000 , numarul de consilieri 19 ” . Dar inca nu e tarziu…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *