Incepe batalia pentru fotoliile primarilor din Valea Jiului. Candidatii la primarii si-au depus dosarele, din timp sau mai la urma. Primii si ultimii inscrisi sunt din Uricani, iar cei mai putini sunt la Petrosani. Spre surprinderea tuturor, cei mai putini inscrisi sunt la Petrosani, in timp ce cei mai multi se bat pentru fotoliul din Vulcan. “Cei mai putini candidati s-au inscris la Petrosani, unde sunt doar 3 pretendenti la functia de primar, iar cei mai multi sunt la Vulcan, unde sunt 8”, a declarat Maria Jifcu, judecator la Judecatoria Petrosani.

La Petrosani, batalia electorala va fi intre 3 candidati: Tiberiu Iacob Ridzi, din partea USP, Ioan Rus din partea USL si Ion Toma, din partea PPDD.

Cea mai apriga lupta pare ca se va da la Vulcan. Aici sunt candidati: Gheorghe Ile – PSD, Olimpiu Stoicuta – Partidul Verde, Alina Cirstoiu, PNL, Todor Kantor, Partidul Alianta Sociala, Ion Ilea  – PP, Dorel Schiopu – PRM, Constantin Cocosi Vartopeanu – USP si Lupu Vasile PPDD.

La Petrila, lupta pentru fotoliul de primar se da intre Ilie Paducel, care candideaza din partea USP, Gheorghe Bobar, din partea PSD, Constantin Ramascanu – PNL, Dorin Curtean – PC, Emanoil Andronache – PRM si Ilie Matei PPDD.

Fotoliul de la Aninoasa este ravnit de 5 oameni : Ioan Sfia –PAS, Mihaita Nistor – PRM, Ilie Botgros – USP, Nicolae Dunca – USL si Octavian Perta – PPDD.

La Lupeni, s-au inscris in cursa pentru primarie; independentul Constantin Branduse, Cornel Resmerita – USL, Mihai Aurel Fonta – PSDM, Marcel Daniel Rad – USP, Nicolae Ivanusi – PPDD si Gheorghe Barnoi de la Partidul Alianta Sociala.

In cel mai vestic oras al Vaii Jiului sunt 6 candidati, iar ultimul inscris pe listele electorale la judecatorie a fost din acest oras. Aici candideaza Mihai Ouatu –independent, Danut Buhaescu – USL, Daniel Moraru – PRM, Sorin Sanda PPLC,  Ilie Parvan USP si Stancu Constantin din partea PPDD. „Primul candidat a venit in data de 23 aprilie si este Ouatu Mihai Vasile independentul de la Primaria Uricani. Tot la aceasta primarie candideaza si cel care a ajuns sa-si depuna dosarul marti, 1 mai, la ora 21,30, respectiv Constantin Stancu, cel care candideaza din partea PPDD”, a mai adaugat Maria Jifcu.

Asadar Valea Jiului are doi candidati independenti, iar cei mai putini inscrisi in cursa electorala sunt la Petrosani.

Diana Mitrache