Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a alocat inca doua milioane de lei pentru implementarea proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil in Parang. Daca finantarea va continua in acelasi ritm, pana la finele acestui an se va realiza aproximativ 15 procente din ambitiosul proiect.

Consiliul Local Petrosani a facut o noua rectificare de buget pentru a prinde in bugetul local si cele 2 milioane de lei alocati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru continuarea proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil din statiunea Parang. Potrivit primarului municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob – Ridzi, suma va fi folosita pentru continuarea lucrarilor la instalatia de zapada artificiala si amenajarea partiilor 2A, 2B, 2 C si 2E, pana la telescaunul TS3. In plus, vor demara lucrarile la bazinul de apa din zona cabanei Casuta din Povesti. „Proiectul merge mai departe. Am rectificat deja bugetul cu suma alocata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si turismului”, a precizat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi. Daca alocarile de la MDRT vor continua in acelasi ritm, municipalitatea doreste ca anul acesta sa puna in functiune telescaunul TS3, partiile 2A  si 2C, precum si instalatia de zapada artificiala. In plus, vor demara lucrarile si la inca o partie care merge pe langa liziera padurii, adica in total sa se realizeze cel putin 15% din intregul proiect.

In Statiunea Parang se deruleaza un proiect investitional  si, potrivit programului finantat de MDRT, domeniul schiabil din  Parang se va intinde pe o suprafata de 150 hectare si va avea 17 partii. Pentru acces, intre Petrosani si statiunea montana Parang va fi amenajata  o telegondola.

Carmen Cosman