Mircia Muntean, primarul municipiului Deva si candidatul UNPR & PDL (USP) la Consiliul Judetean persista in a-si face, ilegal, campanie electorala in Valea Jiului, acolo unde putini sunt cei care il cunosc si de unde ar vrea sa stranga voturi.

„Votati Mircia Muntean la Consiliul Judetean Hunedoara!”. Asa suna indemnul celor care, vineri, imparteau – cel putin in Lupeni si Petrosani – ciocolata cu rom (de cativa zeci de bani bucata) si afise (pre) electorale, din care Muntean le zambeste locuitorilor Vaii Jiului si le transmite „Noroc Bun!”.  „Am primit un afis din acesta si o ciocolata cu rom, iar femeia care mi le-a dat mi-a spus sa-l votez pe Mircia Muntean la Consiliul Judetean Hunedoara. Am ramas surprinsa, pentru ca nu stiam ca deja a inceout campania electorala”, a declarat una dintre beneficiarele „cadoului” impartit de oamenii lui Mircia Muntean. Candidatul USP Hunedoara la sefia CJ Hunedoara nu este la primul derapaj de la legea electorala, iar in urma cu aproximativ o luna oamenii primarului Devei au impartit ciocolata cu visine.

P olitistii asteapta sesizare scrisa. Mai au una!

Desi fapta s-a petrecut ziua in amiaza mare, purtatorii de uniforma nu au vazut si nu au auzit, pe semne, nimic. Ca sa poata interveni in aceasta clara campanie demarata mai repede decat prevede legea, politistii hunedoreni asteapta o sesizare scrisa, desi regulamentul lor spune clar ca se pot si autosesiza.

De precizat, insa, ca la IPJ Hunedoara mai exista o sesizare formulata de un cetatean din municipiul Petrosani la care se  tot lucreaza, fara sa existe inca vreo finalitate, desi ciocolata cu visine s-a dus de mult… „Sesizarea respectiva este in curs de solutionare”, sustine purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, asta in timp ce autorul sesizarii sustine ca, de cand a depus-o nimeni nu l-a mai intrebat de sanatate.

Carmen Cosman