Un barbat din Petrosani, doctorand la Universitatea petrosani, a cerut sprijinul deputatului Cristian Resmerita, pentru a afla ce s-a intamplat cu banii pe care trebuia sa-i primeasca drept bursa. Problema a fost ridicata in Parlament, iar memoriul acestuia a fost trimis ministrului Muncii, Claudia Boghicevici.

Potrivit memoriului semnat de Dan Liviu Dandea, doctorand la Universitatea Petrosani, domeniul fundamental Stiinte Ingineresti, domeniul de doctorat Mine, Petrol si Gaze. Alaturi de alte 8 persoane, acesta a fost admis, in octombrie 2009, la forma de invatamant „Cu frecventa”. Ulterior admiterii, persoanele care au promovat au semnat contractele de studii doctorale cu UPET, care prevedeau – printre alte drepturi – si dreptul la o bursa lunara in valoare de 1850 de lei/ luna. „Conform contractului de studii, ar fi trebuit sa primim bursa lunara incepand din octombrie 2009 si pana in prezent (n.r. luna februarie cand a depus petitia la cabinetul deputatului PSD Cristian Resmerita), totalizand 27 de burse. Din acestea, am primit in luna august 2010 – 3, iar in luna aprilie 2011 am primit inca trei burse, insumand 6 burse din totalul de 27”, spune Dan Liviu Dandea.

El mentioneaza ca aceste burse sunt finantate din fonduri europene, in proportie de 80%, in tip e diferenta se plateste de catre Statul Roman, prin Ministerul Muncii. Pentru ca vrea sa stie ce s-a intamplat cu banii lui si ar vrea sa incaseze sumele restante, barbatul a cerut sprijinul deputatului hunedorean. Iar in urma cu cateva zile, Cristian Resmerita a formulat o intrebare pe aceasta tema si i-a cerut Ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, sa spuna cand vor fi achitate obligatiile financiare atat catre petent, cat si catre colegii acestuia, aflati in aceeasi situatie.

Carmen Cosman