Neregulile cu bursele de la Universitatea Petrosani au ajuns in Parlament

Un barbat din Petrosani, doctorand la Universitatea petrosani, a cerut sprijinul deputatului Cristian Resmerita, pentru a afla ce s-a intamplat cu banii pe care trebuia sa-i primeasca drept bursa. Problema a fost ridicata in Parlament, iar memoriul acestuia a fost trimis ministrului Muncii, Claudia Boghicevici.

Potrivit memoriului semnat de Dan Liviu Dandea, doctorand la Universitatea Petrosani, domeniul fundamental Stiinte Ingineresti, domeniul de doctorat Mine, Petrol si Gaze. Alaturi de alte 8 persoane, acesta a fost admis, in octombrie 2009, la forma de invatamant „Cu frecventa”. Ulterior admiterii, persoanele care au promovat au semnat contractele de studii doctorale cu UPET, care prevedeau – printre alte drepturi – si dreptul la o bursa lunara in valoare de 1850 de lei/ luna. „Conform contractului de studii, ar fi trebuit sa primim bursa lunara incepand din octombrie 2009 si pana in prezent (n.r. luna februarie cand a depus petitia la cabinetul deputatului PSD Cristian Resmerita), totalizand 27 de burse. Din acestea, am primit in luna august 2010 – 3, iar in luna aprilie 2011 am primit inca trei burse, insumand 6 burse din totalul de 27”, spune Dan Liviu Dandea.

El mentioneaza ca aceste burse sunt finantate din fonduri europene, in proportie de 80%, in tip e diferenta se plateste de catre Statul Roman, prin Ministerul Muncii. Pentru ca vrea sa stie ce s-a intamplat cu banii lui si ar vrea sa incaseze sumele restante, barbatul a cerut sprijinul deputatului hunedorean. Iar in urma cu cateva zile, Cristian Resmerita a formulat o intrebare pe aceasta tema si i-a cerut Ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, sa spuna cand vor fi achitate obligatiile financiare atat catre petent, cat si catre colegii acestuia, aflati in aceeasi situatie.

Carmen Cosman

6 comentarii la „Neregulile cu bursele de la Universitatea Petrosani au ajuns in Parlament

 • 30 aprilie 2012 la 04:30
  Permalink

  OOOOOOOOOOOOOOOOOOOhhhhhhhhhhhhhhhhhooooooooo!

  Răspunde
 • 30 aprilie 2012 la 10:29
  Permalink

  @Necunoscutu, ce ar fi de huiduit aici? Ramane doar la capacitatea ta de a analiza un articol. O initiativa nu buna, foarte buna.

  Răspunde
 • 1 mai 2012 la 06:29
  Permalink

  Sa se mareasca cuantumul burselor studentilor la Facultatea de Mine care are cel mai mare grad primit de la minister ca sa vina sa studieze cat mai multi stubenti la aceasta Facultate care in ultimi ani a cunoscut o mai mica inscriere,nu sa mearga bani pe la firme sau pe la PSD-istul oltean cu frunte incruntata Dacian Ciodaru (care sa imbogatit).

  Răspunde
 • 2 mai 2012 la 12:53
  Permalink

  Ciudaru „fiu de catea” are bagate amandoua maine in bugetul Universitatii….la el sunt bursele voastre

  Răspunde
 • 25 mai 2012 la 23:02
  Permalink

  La munca ma, nu la intins mana! Stati si frecati menta pe banii statului. Scoatem doctori mediocri pe banda rulanta. Toata lumea stie cum se intra la doctorat!

  Răspunde
  • 8 aprilie 2014 la 09:08
   Permalink

   Phhhh…doctorand in Petrosani..ce dracu mai este si asta caci carbunele tot ala este..adec negru….un doctor il poate face alb..??

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.