Remus Dutu, vicepresedintele Biroului National al PP-DD, unul dintre cei doi reprezentanti de la centru pentru supravegherea alegerilor privind conducerea filialei judetului Hunedoara, a declarat ca a fost agitatie mare si multe discutii, ca asa-i la competitii. In ce priveste validarea alegerilor, se asteapta…

La Deva au avut loc, s?pt?mana trecut?, alegerile pentru sefia organizatiei judetene a PP-DD. Tensiunile au fost mari, incercandu-se tot felul de tertipuri intre nemultumitii din partid, suparati ca li s-au schimbat presedintii ca pe sosete, adica vreo trei in doua luni si cei care spun ca partidul trebuie consolidat.

Haralambie Vochitoiu a fost singurul candidat la presedentia organizatiei judetene, la prim vicepresedinti – doi, la vicepresedinti 16 pe 11 locuri si la membri – 26 pe 17 locuri.

Cum situatia a fost tensionata aducandu-se acuzatii grave in ce priveste desfasurarea alegerilor, inclusiv mituire sau ”vanzarea” unor locuri, s-a ajuns ca reprezentantii unora in comisia de numarare a voturilor sa fie scosi afara cu bodyguarzi, s-au reclamat buletine de vot mai multe decat votanti, ca au fost unii  ”cu tupeu nemarginit” – ca la concurs – altii suparati pe cei… suparati, care nu inteleg ca lucrurile se misca ametitor in partid si sunt rigizi la schimbare, strigate, jigniri, procese verbale masluite, ba nu!, procese verbale corecte etc., etc. Deci o formatiune politica vie!!

Joi, se stia ca alegerile nu au fost validate pentru modul de desfasurare, dar mai ales pentru ca Haralambie Vochitoiu, singurul candidat la presedentia filialei, nu a obtinut jumatate plus unu din voturile valabil exprimate. Adica din cei circa 400 de participanti, vreo 80 l-au votat. Candidatii la functiile de prim vicepresedinte au obtinut vreo 200 si respectiv 160 de voturi.

Pentru a nu pune gaz pe focul PP-DD Hunedoara, nu am dorit sa reflectam nici o parere a ”combatantilor”, ci am apelat la o parere neutra, a unuia dintre cei doi reprezentanti de la centru pentru supravegherea alegerilor, respectiv a lui Remus Dutu, vicepresedinte al Biroului  National al PP-DD, presedinte al filialei Arad al partidului, pentru a ne confirma sau infirma daca alegerile au fost validate si ce s-a intamplat in teritoriu.

”Da, a fost agitatie la alegeri, au fost si discutii si nemultumiri. Dar din moment ce exista competitie, asa se intampla… Au mai fost si in alte locuri in tara discutii si agitatie. Conducerea partidului trebuie sa se decida cu privire la aceste alegeri. Noi am depus documentele si urmeaza sa se pronunte” – a declarat Remus Dutu, vicepresedinte PP-DD in Biroul National.

Ileana Firtulescu