Efectele benefice ale sexului depasesc granita dormitorului, imbunatatind starea sanatatii fizice si psihice. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii americani, citati de tabloidul Click confirmand stiintific glumele si miturile care circulau de multa vreme.

S exul te elibereaza de stres

Un efect important pe care il are sexul asupra organismului este acela ca scade tensiunea arteriala si reduce stresul. Cercetarile au aratat ca si imbratisarile dese si saruturile, chiar daca nu sunt urmate de actul sexual, scad tensiunea arteriala la femei.

Sexul creste imunitatea

O viata sexuala sanatoasa inseamna o stare de sanatate mai buna. Daca faci dragoste odata sau de doua ori pe saptamana vei avea un nivel crescut de anticorpi, ceea ce te protejeaza impotriva infectiilor. Atentie! Mai mult de doua contacte sexuale pe saptamana scad imunitatea.

S exul arde calorii

Daca dietele ti se par greu de tinut, si n-ai timp nici sa mergi la sala, apeleaza la varianta sex: treizeci de minute de sex ard aproape o suta de calorii, pentru ca esti solicitata atit fizic, cat si psihic.

S exul imbunatateste activitatea inimii

Nu te ingrijora ca efortul din timpul actului sexual va produce partenerului tau un atac de cord. Dimpotriva, sexul facut de una-doua ori pe saptamana reduce la jumatate riscul atacurilor in cazul barbatilor.

S exul mareste increderea in sine

Un act sexual reusit incepe, de fapt, cu increderea pe care o ai fata de propria persoana, si creste pe masura ce relatia, dragostea dintre parteneri si gradul de intimitate evolueaza.

S exul te face mai buna

Orgasmul mareste cantitatea de oxitocina, asa-numitul „hormon al dragostei”, care are un rol important in construirea si mentinerea relatiei. Nivelul crescut de oxitocina este strans legat si de sentimentul de generozitate, deci faptele bune se datoreaza tot hormonului dragostei.

S exul reduce durerea

Binecunoscutul pretext „ma doare capul!” nu mai tine, pentru ca cercetatorii au demonstrat ca nivelul de oxitocina si endorfine creste in timpul actului sexual, reducand durerile de cap, de artrita si simptomele sindromului premenstrual.

S exul intareste muschii pelvieni

Daca faci exercitii pentru musculatura pelviana (exercitii Kegel), in timpul actului sexual, vei avea mai multa placere si vei micsora riscul aparitiei incontinentei urinare cand vei ajunge la varsta a treia. Exrecitiul este foarte simplu: incordeaza muschii pelvieni ca atunci can incerci sa intrerupi urinatul, numara pana la trei, apoi relaxeaza-i. Repeta exercitiul de de 10-15 ori.

S exul te ajuta sa dormi bine

Tot hormonul fericirii este cel care, dupa o partida reusita de sex, te trimite in bratele lui mos Ene. Poate acum vei intelege de ce partenerul tau care era foarte activ in urma cu cateva minute, acum s-a intors pe-o parte si sforaie.