Temperaturile
foarte mari din acest week-end au scos sute de oameni la plaja si gratare.

In Valea
Jiului aproape fiecare curs de apa a fost luat cu asalt de cei dornici de
soare, iar restrictii in ce priveste picnicul nu au existat.
Sute de oameni au profitat de vremea buna si au iesit pe albia apelor de munte involburate, dupa ultimele ploi. Pe Jiet, unul din afluentii Jiului de Est gratarele au sfarait si oamenii au facut plaja. Temperaturile au fost numai bune pentru asta si toata lumea a profitat de caldura soarelui.

„Nu prea au fost amenajate zonele, dar preferam asa, mai salbatic. Vremea e buna si am iesit cu familia la soare”, a spus unul dintre cei care au intins gratarul
pe cursul Jietului. Si ca el au fost si altii, toti dornici sa se incalzeasca
dupa iarna lunga si grea, ce a fost urmata de ploi. Cabanierii se asteapta ca in zilele urmatoare sa vina si mai multi turisti, dornici de drumetii montane, soare si gratare. Autoritatile din Valea Jiului nu au dat amenzi la legea picnicului, pentru ca deocamdata nu au amenajat spatii speciale pentru gratare, dar au supravegheat zonele in care se stie ca ajung turistii, pentru a sanctiona petrecaretii care lasa munti de deseuri in urma lor. Mai mult, pe fiecare curs de apa, au fost amenajate locuri de depozitare pe sortimente a deseurilor rezultate in urma picnicului.

Diana MITRACHE

 

 

 

Diana Mitrache