Foarte putini candidati s-au lansat oficial in lupta electorala in Valea Jiului. Statisticile arata ca, pana ieri, la judecatorie nu au ajuns decat cererile unor independenti din trei orase, iar restul inca mai asteapta.

Doar cativa candidati de la Petrila, Vulcan si Uricani s-au gandit sa treaca pana joi la judecatorie, dar niciunul dintre primarii in functie nu a venit cu dosarul. Judecatorii chiar spun ca s-au mirat sa observe ca, cel putin deocamdata, candidatii se lasa asteptati.

“Sunt putini, spre surprinderea mea, cei care si-au depus dosarele. Avem doar un candidat de la Petrila, pentru functia de primar si un consilier PSD, un candidat independent la Vulcan, pentru functia de consilier si candidatii la functia de primar si consilierii PSD la Vulcan, iar de la Uricani s-a inscris un consilier independent si atat. Noi vom lucra si in saptamana viitoare si ne asteptam ca luni si martim sa vina cei interesati”, a declarat Maria Jifcu, judecator la Judecatoria din Petrosani.

Judecatorii nu vor avea zile libere nici luni, nici marti. Mai mult, programul cu publicul in ziua de marti, 1 mai va fi pana la ora 24,00 si va incepe la ora 9,00 dimineata, pentru ca toti cei care aduna semnaturi sa ajunga sa isi depuna dosarele.

Diana Mitrache