La Uricani, Uniunea Social Liberala functioneaza de minune, adica deloc. In timp ce consilierul local al PNL, Constantin Zaharia isi tine impulsul de a-i trage cate una peste ceafa lui Danut Buhaescu, respectand protocolul si transformandu-se intr-un butuc al PSD, primarul Uricaniului sfideaza orice alianta.

Astfel, la ultima sedinta de partid pe care Buhaescu a avut-o cu membrii marcanti ai PSD Uricani, s-au si decis listele cu viitorii consilieri social democrati ai urbei. Conform protocolului cu PNL, ar fi trebuit ca pe aceste liste sa se regaseasca si cativa membri liberali, insa nici macar Zaharia nu se regaseste pe vreun loc, chiar daca voteaza proiect dupa proiect toate ilegalitatile primarului.

„Valea Jiului” a intrat in posesia listei cu viitorii consilieri locali ai PSD si, dupa cum se poate vedea, reprezinta inca o teapa pe care Buhaescu se pregateste sa i-o dea lui Molot. „Lista a fost facuta in ordine alfabetica, pentru ca actualii consilieri sa nu se supere. Ca daca ne punea pe locuri, unora dintre actualii consilieri nu le-ar fi con venit si i-ar fi sarit in cap. Sunt cativa de care Buhaescu vrea sa scape, pentru ca stiu prea multe”, au declarat surse din cadrul PSD Uricani.

Astfel, Danut Buhaescu, in viitorul mandat, ii vede consilieri pe urmatorii social democrati, plus el, in cazul in care nu mai iese primar: Cornel Braia,  Liliana Cures (care abia in actualul mandat isi face liceul, ea reprezentand cu succes Uricaniul de la inaltimea celor 8 clase pe care le-a avut – n.r.), Gheorghe Corbeanu, Gheorghe Clipici, Pavel Draghici, Ioan Curut, Ion Crisan, Vasile Patrascoiu, Ioan Sandru, Claudiu Stan, Jenica Stanciu, Vasile Patlagica, Daniela Pop, Nicolae Sanda. Pe lista pentru Consiliul Judetean, Danut Buhaescu a facut totusi o alegere mai buna, punand ca viitor candidat pe unul dintre putinii oameni de valoare din PSD Uricani, prof. Ion Hirghidus.

Anamaria NEDELCOFF