Primul ministru Mihai – Razvan Ungureanu da asigurari ca descoperirile arheologice de pe tronsonul de autostrada Orastie – Sibiu nu vor intarzia lucrarile de constructie a acestei artere de circulatie. Ungureanu si-a exprimat bucuria pentru aceste noi descoperiri.

Lucrarile de arheologice nu afecteaza cu nimic constructia tronsonului de autostrada Sibiu – Orastie.

Acestea se desfasoara in paralel cu constructia autostrazii si, daca in trecut, sapaturile arheologice au ingreunat amenajarea unor tronsoane de autostrada in Romania, acum s-a depasit aceasta etapa, spun factorii responsabili. Pe de alta parte, Premierul si-a exprimat bucuria, ca istoric, pentru ca acest pretioase artefacte au fost scoase la lumina.

„Descoperirea arheologica este intr-adevar importanta si am discutat  cu domnul ministru sa initiem organizarea unei expozitii care sa cuprinda cele mai interesante artefacte arheologice descoperite in cursul lucrarilor de executie a marilor autostrazi, poate la Muzeul National de Istorie, in cazul in care si conducerea acestuia o va permite. Dar este intr-adevar important, cu atat mai mult cu cat scoate la iveala foarte multe argumente pentru ceea ce nu stiam sau nu aveam decat intrebari”, a precizat Mihai – Razvan Ungureanu.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a anuntat descoperirea unui depozit de piese de bronz si fier, pe traseul autostrazii Orastie – Sibiu, vestigiile datand din perioada epocii fierului. Pe tronsonul Orastie-Sebes lucrarile de diagnostic arheologic au indicat existenta a 11 situri, iar in martie 2012 au fost lansate cercetari in 6 dintre acestea.

Carmen Cosman