Sindicalistii din minerit se declara nemultumiti de faptul ca ajutorul de stat acordat la inceputul acestei saptamani ar fi fost de mare folos anul trecut. ”Ajutorul de stat acordat este cel care ar fi trebuit sa-l cheltuiasca CNH anul trecut pentru cheltuieli exceptionale. Din punctul meu de vedere, acest ajutor este benefic pentru pensionari, cat si pentru decontarea cheltuielilor realizate anul trecut cu disponibilizatii”, a declarat Petre Nica, liderul Sindicatului Muntele.

Mai mult, Valter Cojman, presedintele executiv al Federatiei Nationale a Muncii, spune, pentru Cronica Vaii Jiului, ca pensionarii minieri se pregatesc de noi actiuni in instantele de judecata, intrucat gratuitatile nu ar trebui sa le fie impozitate.

”Pot spune ca pensionarii nu sunt de acord ca aceste gratuitati sa fie trecute prin contractul colectiv de munca, intrucat ei nu fac parte din contract. Pensionarii fac demersuri ca gratuitatile lor sa nu mai fie impozitate, pentru ca banii acestia vin din ajutorul de stat iar ajutorul de stat nu se impoziteaza. CNH ar face bine sa investeasca in minele considerate neviabile si va observa ca acestea sunt viabile”, a precizat si Valter Cojman, presedintele executiv al Federatiei Nationale a Muncii.

Anamaria NEDELCOFF