La ”Masa iubirii crestine” de la Salatruc /  Muntean a impartit ciocolata in numele lui Molot

Tinerii din USL Petrosani au profitat de lipsa de entuziasm si tacerea oamenilor UNPR-istului Mircia Muntean, candidat la sefia Consiliului Judetean, si si-au asumat ciocolata, impartita mesenilor de la praznicul Bisericii din Salatruc, ca fiind din partea PNL-istului Mircea Ioan Molot.

Duminica, la Biserica de la Salatruc Petrosani, a avut loc praznicul traditional de Sfantul Gheorghe organizat de momarlanii locului. A fost lume mai multa ca de obicei, pentru ca la ”Masa iubirii crestine”, asa cum a numit-o parintele Octavian Patrascu, s-a asezat si un grup de pelerini veniti din zona Hunedoarei in frunte cu preotul lor.

Au fost si multi politicieni din tabere oponente precum cei din USL Petrosani, PSD si PNL, cu actuali consilieri si posibil viitori consilieri locali si candidatul la Primaria Petrosani , PDL – prin presedinte si primarul municipiului, viceprimarul, conducatori de institutii si birouri. Nu au lipsit nici doi dintre candidatii la sefia Consiliului Judetean din partea USL si UNPR– liberalul Mircea Ioan Molot, insotit de deputatul Mariana Campeanu, si Mircia Muntean (UNPR), alaturi de Ioan David si o trupa de tineri foarte sobri.

In timp ce liberalii, social-democratii si democrat-liberalii au socializat, au ras si au glumit pe seama viitoarei competitii electorale, chiar si UNPR-istul Bill David s-a inscris in aceeasi nota relaxata, Mircia Muntean a fost mai stingher, ocolind cu grija, ca si cand nu ar fi existat, pe contracandidatul sau M.Molot, desi de pe chip nu i-a disparut zambetul larg.

”Masa iubirii crestine” a fost pestrita – un amestec ciudat intre USL (PSD, PNL) si USP (PDL, UNPR) – care numai la iubire nu te ducea cu gandul, dar a fost civilizata in atitudini.

In timp ce se servea vestita varza la cazan, grupul sobru al UNPR-istului Mircia Muntean, impartea tacut mesenilor, din cutii aduse de la masini, ciocolata cu rom si cu lapte. Unii dintre tinerii USL erau foarte atenti la scena si au sesizat ca oamenii lui Muntean nu erau prea dinamici, ci dimpotriva, si nici nu comunicau oamenilor ce este cu acea ciocolata pe care o primeau si din partea cui vine cadoul dulce.

Vazand scaparea din lipsa de entuziasm, tinerii din USL Petrosani au actionat spontan si au revendicat ciocolata in numele candidatului lor la sefia Consiliului Judetean, Mircea Molot. Dupa ce oamenii lui Muntean s-au retras, din grupul USL s-a desprins o persoana, o doamna dinamica si zambitoare, care a strigat la fiecare masa: ”a primit toata lumea ciocolata de la domnul presedinte Molot? Cine nu a primit sa spuna”. Au fost cativa care au reclamat ca nu au primit ciocolata electorala. Doamna respectiva i-a servit prompt cu ciocolata colegilor, devenind astfel credibila.

Scena culminanta a fost cea cand respectiva a intrebat chiar la masa oficiala a politicienilor: mai este cineva care nu a primit ciocolata de la dl. Molot? In acel moment fata lui Mircea Ioan Molot exprima profunda uimire amestecata cu nedumerire, iar ochii i se marisera in spatele ochelarilor.

Mai mult,  prim vicepresedintele UNPR, Ioan David, era  cat pe ce sa ofere chiar el o cutie de ciocolata USL-ului… Noroc de perspicacitatea fostului sef de Politie, care i-a replicat doamnei, ce era o veche cunostinta: ”tu cui faci campanie?” Doamna: ”noua, fireste!”

Dupa aceste momente, echipele USL s-au imprastiat spre nedeia de la Campul lui Neag si cea din Dalja Mare, iar participantii la praznicul Bisericii din Salatruc au stiut ca Mircea Molot le-a oferit ciocolata cu rom si lapte, cu multa generozitate, chiar cate 2-3 de persoana.

Ioan Rus si-a semnat cutiutele cu oua cu surprize impartite, asa, ca sa fie sigur…

Ileana Firtulescu